logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  20/464 >>

Fiatalos lendülettel, Nagyfödémes

26.3.2023 21:03 | Száraz Erzsébet

   A Nagyfödémesi Aranyeső Nyugdíjasklub 2023. január 31-én értékelte az elmúlt évben kifejtett tevékenységét. A vezetőség valóban gazdag tevékenységről számolhatott be, amelyet a Lenin utcán található klubban fejtenek ki.

   Szorosan együttműködnek a község többi szervezetével. Aktívan bekapcsolódnak a községben zajló valamennyi rendezvénybe – Föld Napja, májusfaállítás, majális, falunapok, főzőverseny, díjugrató lóverseny. Nagyon szép tevékenységet folytat a klub éneklőcsoportja is Szőcs Gabriella vezetésével, amely az elmúlt évben részt vett a Vágán megrendezett regionális énekkari találkozón.

   Annak ellenére, hogy az elmúlt év eleje még nagyon hektikus volt, a szervezet titkára Pongrác Rozália gazdag tevékenységről adhatott számot, amelyből csak néhányat szeretnénk kiemelni – vasárnap délutánok a klubban, melyeket különféle programokkal színesítenek, mint például rendőri előadás, a névnapok negyedévenkénti megünneplése, adventi délutánok stb. A gazdag kultúrműsorral összekötött nőnapi ünnepséget a kultúrházban szervezeték meg. Jubiláló tagjaikat az „Idősek iránti tisztelet hónapja” alkalmából köszöntötték. Példásan gondoskodnak a nyugdíjasklub épületéről, a kertről és környékéről is.

   A Megbecsültek Társasága polgári társulással való együttműködésnek köszönhetően a számos hazai kirándulás mellett, több határon túlin is részt vehettek. Ellátogattak Nagyszombatba, Vöröskő várába, zarándokutat szerveztek Alsóbodokra, Esterházy János végső nyughelyéhez, meglátogatták a Szeredi Holokaust Múzeumot és a Komáromi Lovas Színházat.

   A klub vezetősége gondoskodik tagjaik egészségi állapotáról is, ezért rendszeresen tartanak „Meridián tornát”, több alkalommal szerveztek gyalog- és kerékpártúrát a RELAX Parkba. Hölgytagjaik aktívan bekapcsolódnak az Örömtánc klub tevékenységébe. Többször látogattak el a dunaszerdahelyi termálfürdőbe, és diószegi barátaik meghívására egy kellemes napot töltöttek a Vince erdői fürdőben. Két alkalommal szerveztek egyhetes gyógyüdülést tagjaik számára Nemőcre.

   Aktívan együttműködnek a helyi iskolákkal és óvodákkal. A gyermekeknek grill-partit, és mézeskalácssütést szervezetek, az óvodásokat ballagásuk alkalmával is köszöntötték.  

   Májusban ellátogattak a Jánossomorjai Nyugdíjas Klubba. Ebből az alkalomból lerótták kegyeletüket községünk szülötte Vajda Zsófi néni sírhalmánál is, aki egyike volt a nagyfödémesi kitelepítetteknek, s aki 1999-ben kezdeményezője volt a két klub barátságának.

   A klubnak jelenleg 192 rendes és 24 tiszteletbeli tagja van. Az idén nem került sor új vezetőségválasztásra. A vezetőség Tisucký Irén elnök vezetésével tovább folytathatja a munkát. A tervek az idei évre is gazdag programokat ígérnek. A klub mellett működik a Szlovákiai Nyugdíjasok Szövetsége alapszervezete is, melynek köszönhetően további előnyöket is nyújthatnak tagjaik számára.

   Az évzáró taggyűlést a klub éneklőcsoportja és az Örömtánc klub tagjainak fellépése és Nagy Károly szavalata színesítette.

   A klub tagjai fiatalos lendülettel végzik munkájukat. Alkotókedvük és lelkesedésük méltán szolgálhat példaként a fiatalok számára is.


Foto: Prágai Erzsébet
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  20/464 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat