logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  66/417 >>

Bővül a RévFeszt

28.8.2021 09:31 | Mgr. Agócs Gergely, főszervező

   Az idén már hatodik alkalommal került megrendezésre Királyrévben a RévFeszt. A nagyszabású, immár hagyományosnak mondható könnyűzenei fesztiválnak a királyrévi futballstadion festői környezete ad évről évre otthont. Az idei rendezvény sok új elemmel kecsegtetett minden érdeklődő számára. Elsősorban, most először kétnapos programmal készültünk, a jól megszokott, egynapos fesztivál előtti napon RévFeszt Juniorral igyekeztünk kedveskedni elsősorban a legkisebbeknek és a családoknak.

   Az idei fesztivál szervezését a megszokott módon a Magna Festum és a Forzare polgári társulás vállalta magára, valamint a RévFeszt Junior pedig Királyrév község égisze alatt valósult meg. Királyrév község még 2019-ben sikeres Interreg-pályázatot nyújtott be testvértelepülésével, Győrsövényházzal karöltve, az elnyert összegből fedezte a fesztivállal kapcsolatos kiadások rá eső részét.

   A fesztivál első napját, amely elsősorban a gyermekekről szólt, annak ellenére, hogy csütörtökre esett, óriási érdeklődés övezte, kb 800-an látogattak ki, főleg kisgyermekes családok. A sok attrakció mellett gazdag zenei programmal vártuk a látogatókat, fellépett Polgár Balázs bábművész Győrsövényházról, majd a királyrévi származású Kossuth-díjas zenésznek, a Ghymes alapító tagjának, Szarka Gyulának és zenekarának a gyerekkoncertje következett, az estét pedig a budapesti BumBum zenekar koncertje zárta Ricsi Bohóccal az élen. Óriási sikert arattak mindannyian.

   A pénteki nap az eddig jól megszokott forgatókönyv szerint zajlott. A zenei felhozatal úgy lett összeállítva, hogy minden korosztály megtalálja a saját kedvencét. A színpadot először a Rico x Miss Mood páros vette birtokba, a színpad előtt állók zömmel a fiatalabb korosztályból kerültek ki. Majd miután a színpadra lépett a mindenki számára jól ismert Korda György és Balázs Klári páros, a kordonhoz közel álló tömegnél látványos generációváltást érzékelhettünk. Ebből is jól látható, hogy a RévFeszt mindenkié.

   Este kilenc körül, a nagykoncert előtt hivatalosan is köszöntöttük a fesztiválozókat, majd a helyi önkormányzat által kitüntetésre kerültek azok az önkéntesek, akik az év első felében, a legádázabb járványhelyzetben hétvégéről-hétvégére, idejüket nem sajnálva, egészségüket kockáztatva a tesztelőcsapatban tették dolgukat a közösségünkért. Ezúton is nagy köszönet jár nekik.

   Ezután megérkezett a várva várt Hooligans, rögtön a húrok közé is csaptak két új dallal és a tőlük megszokott pazar látvánnyal. A zenei felhozatal gerincét a Zártosztály című vadonatúj lemezük dalai adták, amelyeknél a dob és a basszus érezhetően jobban előtérbe került a korábbiaknál. Igazán remek, látványos és izgalmas buli kerekedett ki az estéből.

   A megszokott módon, hajnalig nyúló afterpartyval zártuk a fesztivált, ezúttal Arti & Gifo fergeteges retro show-ja adta a talpalávalót.

   Ebben a kiszámíthatatlan évben, amely rendkívül nehezen indult, rengeteg volt a bizonytalanság, sok rendezvény elmaradt, több hagyományos fesztivál szűkebb körben került megrendezésre. Éppen ezért, örömmel tölt el, hogy a RévFeszt pont ellenkező eredményt produkált, nem csupán megtartanunk sikerült, hanem bővíteni is, mint időtartamban, mint színvonalban, vagy éppen a látogatók számában. Ismét magasra került a mérce, ami a jövőt illetően plusz motivációként szolgál.

Mgr. Agócs Gergely, főszervező


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  66/417 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat