logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  119/468 >>

Zsigárdi Napok - Meghívó

1.7.2022 11:41 | Baranyay Alajos, polgármester

   Az 1848-49-es magyar forradalom– és szabadságharc zsigárdi csatájára és annak hőseire emlékezve Zsigárd Község Önkormányzata immár 28. alkalommal rendezi meg a régió egyik legnagyobb méretű és jelentőségű eseménysorozatát, a Zsigárdi Napokat. A világjárvány és a jelenlegi nehéz gazdasági helyzet ellenére a falu vezetése fontosnak tartja az esemény megrendezését.

 

Tisztelt Olvasók!

   Tartozni valahová, valakihez - az ember természetéből fakadó alapvető igény és szükséglet. Tartozni a családhoz, rokonsághoz, baráti társasághoz, felekezethez, társadalmi szervezethez, civil közösségi szerveződéshez. A társadalomtudományok mélyrehatóan foglalkoznak a közösség emberformáló hatásaival az ember fejlődése során. Mi ennek igazát és jelentőségét a gyakorlatban tapasztaljuk meg kisebb-nagyobb helyi vagy régiós szintű közösségi rendezvények szervezésénél, amikor a magunk erejéből és lehetőségeinkből kiindulva igyekszünk a lehető legjobbat nyújtani faluközösségünk erősítése érdekében. Nagy bajok idején, mint manapság is, talán még nagyobb jelentősége van az együvé tartozás tudatosításának, a közösségi értékek felmutatásának.

   Hivatásból, választott funkcionáriusként, intézményvezetőként, községi alkalmazottként vagy társadalmi szervezet, művészeti csoport, társulás aktív tagjaként önzetlenül segítve egy-egy közösségformáló esemény megszervezését mindig új és felemelő érzés. Ez az együtt, másokért végzett munka ugyanolyan élményt és megerősítést jelent a szervezők és a lebonyolítók számára, mint maga a jól sikerült rendezvény.

   A Zsigárdi Napokat immár 28. alkalommal szervezi meg községi önkormányzatunk. Az idei három napra tervezett esemény programjában a kikapcsolódást keresők, a történelmi értékek, a néprajzi hagyományok iránt érdeklődők, a sport és a zene rajongói is megtalálhatják a számukra legmegfelelőbbet.

   A XXVIII. Zsigárdi Napok teljes programját ajánlom a TERRA Hírújság olvasói figyelmébe, de néhány új rendezvényünket szeretném külön is kiemelni. Felhívom az érdeklődők figyelmét a felsőszeli és nádszegi kutyások bemutatójára, az első ízben megvalósuló termelői piacra, valamint az ugyancsak első alkalommal megszervezett motoros találkozóra és felvonulásra. Gyönyörködhetünk majd a Somogyi Huszárok alakulatának felvonulásán és díszőrségén a zsigárdi csata emlékművénél megvalósuló megemlékezés alkalmával.

   A hagyományos, sok érdeklődőt vonzó falunapi rendezvényeink közül a IX. Zsigárdi Nemzetközi Fogathajtó Versenyre is szeretettel várjuk falunk és a vidék érdeklődő közönségét. A Kolozsi Ranch alkalmas és méltó helyszíne ennek a már hagyományossá vált, különleges sporteseménynek. Érdemes egy szép délutánt eltölteni itt, a verseny kellemes időtöltést, jó szórakozást kínál az egész családnak.

   A Zsigárdi Napok alkalmával fogadjuk testvértelepüléseink – Méra, Szék, Doroszló, Ugod és Viszák képviselőit is. Fellépő csoportjaikat, szólistáikat és küldöttségeik valamennyi tagját nagy szeretettel köszöntjük. Kívánjuk, érezzék jól magukat nálunk!

   Bízunk benne, hogy a Zsigárdi Napok megrendezésének hagyománya nem szakad meg! Gazdasági nehézségek, járványok és más nem várt akadályok nehezíthetik ugyan rendszeres megrendezését, de ha igény és mód lesz rá, a Zsigárdi Napok mindig nagyon fontos társadalmi eseménye lesz a falunak, olyan, amely tartalmával és küldetésével emberi gyarapodásunkat, faluközösségünk és régiónk erősödését segíti.

   Zsigárd Község Önkormányzata nevében a XXVIII. Zsigárdi Napok valamennyi résztvevőjének – vendégeknek, fellépőknek, nézőknek, falunk minden lakosának és a környékről érkező érdeklődőknek is kellemes és tartalmas kikapcsolódást kívánok a barátság, a megértés és az együvé tartozás jegyében! Várjuk mindannyiukat!


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  119/468 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat