logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  93/466 >>

TERRA Hírújság – 2022 novembere

27.11.2022 12:13

   A lap címlapja a Kossuth-díjas Szarka Tamás galántai karácsonyi koncertjét népszerűsíti. A Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűverseny rendezvényeire szóló meghívókat a Programajánlóban találjuk.

   A Lezajlott események rovatban a kosúti nyugdíjasok székesfehérvári útjáról, a vízkeleti aradi megemlékezésről, a Kürti Ízek Nemzetközi Fesztiváljáról olvashatunk. Ugyanitt képes beszámolót találunk a Nemeshodoson megrendezett országos citeratalálkozó eseményeiről és eredményeiről. A deákiak székelyföldi útjáról Nt. Édes Ákos lelkipásztor tudósít. Felsőszeli eseményei közül az alapiskola jubileumáról és a Barátság fa történetről olvashatunk beszámolót.

   A Csemadok oldalakon a Kismácsédon és Zsigárdon, az 1956-os forradalom tiszteletére megrendezett regionális emlékünnepségről olvashatunk, továbbá részletes ismertetőt találunk a Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűverseny programjáról.

   A Közélet rovat oldalain a lap közli a megyei és helyi önkormányzati választások eredményeit.

   Szabó Imre tótmegyeri történész munkásságát, aki nemrégiben vette át a Szlovák Tényirodalmi Klub díját, Birkus Magda mutatja be.

   A Helytörténet rovatban Papp György írásának 2., befejező részét közöli az újság, Egy felsőszeli származású evangélikus lelkész Erdélyben címmel.

   A Vélemények rovatban Egy új jövő elébe címmel Jóba Alajos fejti ki nézeteit, a Jogi rovatban pedig JUDr. Bános Róbert ügyvéd írását találja az olvasó, Sikeres fellebbezés az aránytalanul magas bírsággal szemben címmel.

   A vidékünk vállalkozásait, vállalkozóit bemutató rovatunkban Szikura Ferenc mérnököt, a királyrévi Agrostaar Kft. igazgatóját kérdeztük az aszály és a gazdasági válság okozta gondokról, és a jövő kilátásairól.

   A Könyvajánló rovatban egy nemrégiben megjelent vízkeleti monográfiát mutatunk be, Fellinger Károly versével pedig a 100 évvel ezelőtt elhunyt Gárdonyi Gézára emlékezünk.

   Folytatódik Friedrich Klára rovásíráskutató sorozata. Szabó Éva Főzőcskéjében újabb finom ételek receptjeit találjuk, Rózsa Sándor Zenesarok rovata pedig Presser Gábor munkásságát elemzi.

 

   A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a www.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a www.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  93/466 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat