logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  405/456 >>

Megjelent a TERRA Hírújság márciusi száma (2018)

8.3.2018 16:27 | Szabó Frigyes

   Megemlékezések, ünnepségek a Mátyusföldön

   A havilap kiemelten ismerteti az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulója alkalmából tervezett mátyusföldi ünnepségek időpontjait és helyszíneit.

   A farsangi időszak régióbeli eseményeiről deáki, negyedi, diószegi, kajali, felsőszeli, peredi, zsigárdi, tardoskeddi és vágkirályfai tudósítók számolnak be írásaikban.

   Az újság közli az európai nemzeti kisebbségvédelmi kezdeményezés felhívását, az aláírás módozatait, valamint a Rákóczi Szövetség iskolaválasztási kampányának ismertetőjét.

   A jól dolgozó társadalmi szervezeteket, közösségeket bemutató rovatban ezúttal a Megbecsültek Társasága tevékenységéről, deáki társadalmi szervezetek közös farsangi disznóöléséről, továbbá a zsigárdi Natur Aqua társulás tavalyi tevékenységéről olvashatnak riportot és beszámolókat.

   A mátyusföldi könyveket, kiadványokat bemutató oldalakon Szarka Zsuzsanna ruhatervező nemrégiben megjelent albumát ismerheti meg az olvasó.

   Folytatódik Friedrich Klára rovásírás kutató sorozata, amely ezúttal Mátyás király korabeli rovásírásemlékeket mutat be. A lap új sorozatot is indít A mátyusföldi települések múltjáról és jelenéről címmel. Ennek első része Nagyszombat város, és annak környékének magyar vonatkozású történelmi emlékeivel foglalkozik, Pék László tanár összeállításában.

   Novovírusos fertőzések címmel MUDr. Czellárik Mária, Ingatlanok ajándékozása kiskorú gyermekeknek címmel pedig Mgr. Kőrösi Ildikó ügyvéd írásait találjuk a havilap tanácsadó rovatában.

   A nagyszabású negyedi borkóstolóról szóló írás, Száraz Pál legújabb versei, Bakos József mátyusföldi gyermekjátékai, a Dejavu zenekar nádszegi koncertjéről szóló ismertető - mind érdekes olvasnivalót kínálnak.

   A lap szerkesztői abban is bíznak, hogy a Terra Főzőcske ételei, a nótasarok dala, és a sportoldal DAC – hírei is sok olvasó érdeklődését keltik majd fel.

 

   A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a www.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a www.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  405/456 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat