logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  387/439 >>

Megjelent a TERRA Hírújság februári száma (2018)

13.2.2018 17:00 | Szabó Frigyes

   Szarka Tamás galántai koncertjének plakátjával a címlapján jelent meg a hónap elején a mátyusföldi havilap, amely ezen kívül több közösségi és kulturális rendezvény meghívóját és részletes programját közli. Többek között Zalatnay Sarolta galántai koncertjére, egy peredi színházi előadásra, a Csemadok reprezentációs báljára, a Vágsellyei gyertyabálba, a felsőszeli nótaestre, a Régi Csibészek márciusi ünnepi koncertjére, továbbá a Galántai Honismereti Múzeum kiállításaira és egyéb rendezvényeire invitál.

   A lap több jól dolgozó társadalmi szervezet és intézmény tevékenységéről is hírt ad. Köztük a nemeskosúti és a nagydödémesi Csemadok, a vágai alapiskola, a nagymácsádi nyugdíjasklub és a Megbecsültek Társasága munkájáról és terveiről.

   A lezajlott események rovatban negyedi, nagyfödémesi, vágsellyei, galántai, diószegi tudósítások szerepelnek, illetve egy terjedelmes képes összeállítás a Magyar Kultúra Napja Galántán megrendezett országos ünnepségéről.

   A zsigárdi bőgőtemetésről szóló írás, valamint a felvidéki rovásírás emlékek sorozat legújabb fejezete a helytörténet rovatban olvasható.

   A lapban két nemrégiben megjelent könyv ismertetőjét találja az érdeklődő.  A tanácsadó rovat oldalain pedig az orvos és a jogász megszívlelendő tanácsai olvashatók.

   A februári számban két új rovatot indít a lap. Az egyikben közösségük dolgairól, kultúránkról szóló véleményeket, nézeteket közöl, a másikban a DAC FC legfontosabb hírei, eseményei szerepelnek majd.


   A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a www.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a www.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  387/439 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat