logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  73/419 >>

Jubileumi köszöntés a deáki református gyülekezetben

28.5.2022 20:40 | Édes Ákos. lelkipásztor

„Vénségetekig ugyanaz maradok, ősz korotokig én hordozlak! Én alkottalak, én viszlek, én hordozlak, én mentelek meg.“ Ézs 46:4

 

   2022. április 10-én, virágvasárnap ünnepén az istentisztelet keretében ezzel az ézsaiási igeverssel köszöntötték és ajándékozták meg a gyülekezetben több mint 22 éven keresztül hűségesen szolgáló, áldozatos odaszánású korábbi gondnokot - egykori egyházmegyei tanácstagot-, Komjáti Zoltánt 90. születésnapja alkalmából, aki tisztségéből való leköszönése után, 2014. január 1-től egyben a gyülekezet tiszteletbeli gondnokává lett megválasztva.

   Az istentisztelet kezdetén a lelkipásztorok és gondnokok méltató szavai mellett a gyülekezet nevében egy szimbolikus ajándék is átadásra került egy csokor virág kíséretében, ezután pedig idős gondnokunk is mikrofont ragadott, hogy szívéből szóljon.

   Üzenete a gyülekezet tagjai felé, hogy: „Tartsatok össze. És őrizzétek meg a gyülekezet mivoltát, hogy ez a gyülekezet megmaradjon olyannak, amilyen mindig is volt. A református elvekhez ragaszkodó, és magyar.” A gyülekezet tagjai örömkönnyekkel a szemükben adtak hálát az idős tiszteletbeli gondnokért, aki 90 esztendősen is a gyülekezet aktív, templomjáró tagja. Példamutató életű, dolgos, hívő Testvérünk az Úrban, akit tisztelet és megbecsülés övez a közösségben.

   Komjáti Zoltán a gyülekezetnek egy nehéz, de döntő időszakban lehetett világi vezetője, tisztségviselője, és a reá bízott feladatokat, szolgálatokat hűséggel vállalta és végezte is el. Amikor azonban eljött az idő, szolgálatát átadta az utódoknak, ám a zavartalan őrségváltás után is adott és ad még esztendőket a mi Urunk neki. Bár nem mindenkinek adatik meg, de hisszük, hogy egy dolgos, küzdelmes, hűséges életben is helye van a pihenésnek.

   Zoltán bácsit szerető és hűséges társa, odaadó gyermekei és unokái, dédunokái, szerető családtagjai is elkísérték az ünnepi alkalomra. Kívánjuk, hogy Isten éltesse még sokáig itt, s majd egykor örökké odaát!


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  73/419 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat