logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  21/349 >>

Az európai értékekről

24.3.2022 09:47 | Jóba Alajos

   Most, hogy ilyen puskaporos böjti szelek fújnak Európában, gyakrabban nézzük a politikai térképeket, és láthatjuk, hogy az EU területe nem egyenlő a földrajzi értelemben vett Európáéval, hanem csak annak nyugati és középső részével. Ha azonban az Ural-hegység, mint a kontinens keleti mezsgyéje felől szemléljük a dolgot, akkor az Unió területe csak a kontinens püspökfalatkájának néz ki. Mindeddig nem értettem, miért is nem vehetjük fel Oroszországot az Unióba és a NATO-ba, mikor annyira irigykedve nézte a várandós Ukrajnát. Úgy az EU Oroszországgal kiegészülve, vagy Oroszország az Unióval kiegészülve lehetne a világ legnagyobb nagyhatalma és a béke szigete. Onnantól kezdve pedig a rakétasilókat csak káposztagyárnak lehetne használni, és a keletkező biogázból villanyáramot lehetne termelni. Ilyen egyszerű lenne az élet Európában.

   Most azonban, hogy Putyin nagyhatalmi gyógyszerei elgurultak, és Ukrajnában keresi őket, minden más lett. Pedig Oroszország nem szegény, mióta vesztett a győztes forradalom náluk, és győzött ott is a kapitalizmus, úgyhogy köztünk nincsenek ideológai gubancok. Van földgázuk, kő- és fegyverolajuk, és valódi, iható vodkájuk, vagyis telis- tele vannak valós értékekkel, oligarchákkal és matrjoskákkal. Mostantól meg telis- tele lesznek embargókkal, olyformán, hogy lefoglalják kintlevőségeiket a nyugati bankok, hogy ne tudjanak innen semmit se venni, mi pedig majd a kukának gyártjuk azt, amit nem adhatunk el nekik. Így mutálódik az ésszerű gondolkodás, mikor a vírus sokadik varánsa megtámadja az emberi kobakokat is.

   Ha ma élne Marx-Engels, az egypetéjű ikercsoda, még kábszeres álmában sem jönne rá, micsoda mutáció ez a mai, európai baloldalnak nevezett tőkebarát valami. Mert, mi például nem úgy tanultuk anno, hogy a marxista világforradalmakat a milliárdos tőke pénzeli, hanem a proletariátus hozza össze, amelynek amúgy egy rohadt vasa se volt soha. Miből csinált volna forradalmat? De idejével kiderült, hogy a nagy, októberi, bolsevik csetepatét a német nagytőke látta el anyatejjel, csöppet sem pironkodva emiatt. Lehet, hogy a mi József Attilánk is erről írt egyik felháborodott versében: “Döntsd a tőkét ne siránkozz, ne szisszenj minden kis szilánkhoz!“, miután atyja nem Oroszországba ruccant jólétért, hanem Amerikába, családját ordító szegénységben magára hagyva. Ha azonban hazajött volna egy marék milliárddal, ez a vers biztos kukába ment volna. Ha szegény Attila ma élne, e híres versét a Horthy-korszak elnyomásához képest ily nyíltan nem írhatná meg, mert a liberális, független média, csak akkor közölné, ha ekképpen hangzana: „Edd a tököt, ne siránkozz, agyonüt a fa, ha kivágod.“

   Tehát a marxizmus tőkebarát mutációja, és a Soros-féle multietnikus Európájának álma- és bankállománya határozza meg az Unió döntéshozási, ideológiai irányvonalát, kifutópályáját. Ezek sajátítják ki a jogot az európai értékrendszer meghatározására, nevezetesen, miből, mennyit és hogyan kell bevennünk, hogy boldogok és szelídek legyünk. Mert most még sajnos ott tart ez a népesség, hogy mindenkinek autonóm gondolkodása van, ami nagyon-nagyon felháborító. Hogy néz az ki kérem, hogy azt gondol mindenki, amit akar, azt eszik amit akar, vagy amire telik, és azzal hál, akire gusztusa van, feltéve, ha a gusztus kétoldali. Továbbra is csak az szül gyereket, aki nőnek, vagyis alkalmasnak érzi magát erre. Azonban ahogy elnézzük Európa demográfiai adatait, már ők sem akarnak szülni, mert az fáj, hizlal, és költséges, de az „unga-bunga“ az jó, ami először ugyan fáj, de aztán már csak akkor, ha nincs. .Ezért kellett némely uniós tagállamban törvénybe iktatni, hogy férfiak is szülhessenek, miután teherbe ejttették magukat, mert a nők nem tudják ugyanezt megtenni velük. Európa vajúdik, keni a vaj a fejeket.

   Sajnos mi, felvidéki magyarok is mutálódunk, megmutatta ezt a népszámlálás is, mert 36 ezren már szlovák-magyar mutáns népesség közé tartoznak. A mutánsok díszpintye, Hunčík Péter, a nem etnikai, hanem a haszonelvű alapokon működő egykori Most-Híd ideológusa, és az európai értékek egyik pátriárkája, az egyik full-liberális, Soros-pénzből függetlenkedő, internetes hírportálban azt nyilatkozta, amit én magyar fordításban a „Körkép“- ben olvastam, hogy „Aki a Szövetségre szavaz, akkor nem csak saját etnikai hozzáállását fejezi ki, hanem komoly Európa - ellenes lépést tesz.“ És ezzel nem az atlanti szövetségre gondolt, hanem a miénkre, mert az szerinte régen rossz, ha a magyarok szövetkeznek egymással. Akiknek azonban az volna a dolguk, hogy mutálódjanak. Egy 2019-es Denník N – es beszélgetésben nekimegy a DAC - jelenségnek is, imigyen: „Na futbal v Dunajskej Strede už nechodím, spievajú hymnu, a potom, že máme spoločnú krv. A s kým?“ Az interjú bővebb része így hangzik magyarul, az objektív Körkép hírportálból kölcsönvéve: „Kérdés: Ön a dunaszerdahelyi focicsapat drukkere. Jár focira? Válasz: Jártam, de most már nem. Ez már nem az én világom. Ha focira megyek, akkor focira megyek. Én kínosan érzem magam, ha futballmérkőzéskor himnuszt énekelnek. Én még sosem voltam futballmérkőzésen Dunaszerdahelyen. /Nahát, akkor meg miről is van szó? J.A./.  Kérdés: Milyen gyakorisággal éneklik a himnuszt? Válasz: Minden mérkőzés elején. Aztán még eléneklik a klub himnuszát is. Ezzel kapcsolatban egy cikket is írtam, de senki sem reagált rá. /A kutya sem. J.A./ Azt éneklik benne, hogy „egy vérből valók vagyunk“. De mégis kikkel közös a vérünk? Fiúk, tudjátok ti mi az, hogy közös vér? Ti nem ismeritek a történelmet, ugyanis az egész nacionalizmus erről szólt“. Álljunk meg itt egy polgári szóra! Ez csak egy része az interjúnak, de ebből ennyi is elég. Csak épp az kívánom, hozzátenni, mint DAC-drukker, senkinek sincs nálunk baja az ő vérével, tehát neki se legyen a baja a miénkkel, ne is keverjük őket! A mi vérünk a vészes történelmi idők folyamán folyvást keveredett szláv, germán, de egykor hun- és kazár és török vérrel is, és megfértek egymás mellett.

   Tehát nem a makulátlan vér az, ami meghatároz bennünket, hanem a nemzeti tudat, ami most tájainkon veszélyben van. De az európai tudat ezt is megoldja majd. Szegény pára nem tudja, ez a dal nem egy vérszövetség szövege, hanem az „Ismerős Arcok“ együttes egykori slágeréé, és ez nem a DAC rendelésére íródott, csak a hebehurgya dacosok felemelték azt. Na meg az a „Fekete sereg“ sem kóser, a DAC-os drukkerek csoportosulása, mert az az igazságos Mátyást idézi. És az pedig egyértelműen Orbánra mutat. Nahát, hogy pörög a történelem! Egykor a kommunizmusban is voltak kifogásolt nóták, mert tilos volt énekelni azt, hogy: „Ott ahol zúg az a négy folyó“, de az akkor is folyt, ha nem énekelték. De itt továbbra is énekelni fognak, ha fáj, ha nem fáj valakinek. A Bugár-érában ők inkább azzal törődhettek volna, hogyan eltöröltetni a gyalázatos nyelvtörvényt, és nem bólogatni Ficónak. Mert ahol nem kívánnak bennünket elismerni államalkotó nemzetnek, és nyelvünket második hivatalos nyelvnek, ott ne kérjen senki rajtunk számon európai értékeket, mert nekünk az az érték, ami a mienk. Az Ukrajna pedig fekete példája annak, hová vezet az, ha valakiknek betiltják anyanyelvét, kultúráját. De ne kételkedjünk, Ukrajnát emiatt még simán felvennék az Unióba. „Amit szabad Jupiternek, azt nem szabad az ökörnek,“ mondták egykor a rómaiak, és csúfolódva bőgtek hozzá egyet.

 


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  21/349 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat