logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  335/466 >>

Átadták a község díjait

22.8.2019 19:25 | Száraz Erzsébet

   Mézes Rudolf Nagyfödémes díszpolgára

   Július 5-én és 6-án zajlott Nagyfödémesen a XXIV. Falunapok rendezvénysorozata. Ebből az alkalomból minden évben hagyományosan sor kerül az önkormányzat ünnepi ülésére, amelyen az arra érdemes polgároknak, akik sokat tettek a község fejlődéséért, illetve öregbítik a község jó hírnevét a „Nagyfödémes község díja” illetve „Nagyfödémes polgármesterének díja” kitüntetéseket adományozzák.

   Az idén a község önkormányzata újabb díszpolgári díj odaítélését is jóváhagyta. „Község díszpolgára” címet 2019-ben Mézes Rudolf, a Csemadok országos tanácsának alelnöke és a Galántai TV titkára kapta.

   Az indoklásból kiderült, hogy Mézes Rudolf jelentős mértékben járult hozzá község, elsősorban az itt élő magyarság kulturális életének gazdagításához, valamint község jó hírnevének öregbítéséhez határainkon innen és határainkon túl. Azon kívül, hogy különösen jó kapcsolatokat ápol a község kulturális csoportjaival, nevéhez több jelentős nagy rendezvény megvalósítása is fűződik. Ilyen például az 1988 és 1994 közt Nagyfödémesen megrendezett Nyári Művelődési Tábor, 1992-tól 96-ig az ő javaslatára egy további művészeti tábornak, a Népzenei és Néptánc Tábornak is otthont adott a község, 2009-ben egy újabb nagysikerű Kárpát-medencei művészeti találkozót szervezett, amelynek egyik színhelye ismét Nagyfödémes volt. Egy általa megálmodott nagyon fontos kulturális rendezvény a Színjátszó- és Esztrád-csoportok Területi Seregszemléje, melynek 2000 óta két év kivételével a járás legnagyobb községe ad otthont.

   Mézes Rudolf – a „Nagyfödémes község díszpolgára“ megtisztelő címet az esztrád-csoportok seregszemléjének 20., a Csemadok megalakulásának 70. évfordulója alkalmából, a község kulturális életének aktív támogatásáért és község hírnevének öregbítéséért kapta.

   Az idén a község díját három személy és egy kulturális csoport kapta: 

   Sebők Mária - a községi hivatalban végzett 40 éves aktív munkája és nyugdíjba vonulása alkalmából,

   Aponyi Ivett - 12 éves képviselői tevékenységéért, a társadalmi szervezetekben végzett sokéves aktív munkájáért,

   Mihálik Dušan - a nagyfödémesi nemzetközi díjugrató lóversenyek szervezésében kifejtett 45 éves példás tevékenységéért,

az Aranyeső Nyugdíjasklub mellett működő éneklőcsoport - a csoport fennállásának 15. évfordulója alkalmából, a község kulturális életében kifejtett aktív tevékenységéért, a hagyományok őrzése és a község jó hírnevének terjesztéséért.

   A község polgármestere, Gőgh Ferenc az idén szintén négy személynek ítélte oda a „Község polgármesterének díját”:

   JUDr. Szigeti Ľubošnak - a jog és igazságszolgáltatás terén elismert személyiségnek, alkotmánybíróvá és a Szlovák Köztársaság Alkotmánybíróságának alelnökévé történő kinevezése, valamint életjubileuma alkalmából,

   Manó Ivettnek - a helyi Meseország –magyar óvoda igazgatójának sokéves pedagógiai munkájáért, az óvoda példás vezetéséért,

   Vincze Editnek - az Egészségkárosultak helyi szervezetének elnökének a szervezetben kifejtett sokéves fáradhatatlan munkájáért,

   Tornyai Mihálynak - a helyi sportszervezet volt vezetőségi tagjának, a sportszervezetben végzett sokéves aktív munkájáért.


Foto: Hanzel Lajos
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  335/466 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat