logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  36/209 >>

Szlovákiai magyar szervezetek közös nyilatkozata a 2021-es népszámlálással kapcsolatos tájékoztató kampány megszervezéséről

19.6.2020 18:45

   Jövőre ismét népszámlálás lesz Szlovákiában.

   A kisebbségben élő nemzeti közösségek számára a tízévente ismétlődő népszámlálás kiemelt jelentőséggel bír. A népszámlálás eredménye nagy súllyal esik majd latba saját kultúránk, nyelvünk, nemzeti önazonosságunk és ezáltal közösségünk hosszú távú megmaradását illetően. 

   Közös érdekünk, hogy az állam hivatalos statisztikáiban minél nagyobb számban és arányban jelenjünk meg. A magyar nemzetiséget és anyanyelvet megvallók számának a magyar nyelv használatának jogi lehetőségein, a magyar kultúra megélésén és ápolásán túl komoly lélektani szerepe is van.

   Sorsdöntő jelentősége van tehát annak, hogy mindenki teljes természetességgel megvallja magyar nemzetiségét, anyanyelvét és vallási hovatartozását.

   Erre tekintettel a nyilatkozatot alább aláíró felvidéki magyar szervezetek, egyházak képviselői közös felelősségünkre alapozva a mai napon megkezdtük az egyeztetéseket egy, a népszámlálással kapcsolatos tájékoztató kampány megszervezéséről.

   A szervezetek jelen lévő képviselői aláírásunkkal elkötelezzük magunkat arra, hogy a lehetőségeink felső határáig munkát és anyagiakat fektetünk a közös tájékoztatási kampányba, illetve igyekezünk további társadalmi szereplőket és egyéneket mozgósítani, bevonni e közösségi ügy érdekében.

   Mindenkire számítunk a közös munkában!

   Helyszín: Pozsony, MKP székház

   Időpont: 2020. május 29.

   Résztvevők: MOST-HÍD, Magyar Fórum, MKDSZ, Összefogás, MKP, Szlovákiai Református Egyház, Katolikus Egyház, Csemadok, Kerekasztal, SZAKC, SZMPSZ, SZM SZSZ, SZMCS, VIA NOVA

 


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  36/209 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat