Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  161/236 >>

Mátyusföldi Juniális 2018

18.7.2018 10:28 | Mézes Rudolf

   A június eleji gyermeknapi rendezvényeket követően június közepén is kulturális eseményekben gazdag hétvége zajlott városunkban, Galántán.

   A rendezvényeket szervezők, rendezők sorából nem hiányzott kulturális szervezetünk, a Csemadok sem.

   Az elmúlt évekhez hasonlóan a Csemadok székház udvarán került sor a művészeti együttesek nemzetközi találkozójára, a Mátyusföldi Juniálisra.

   A gazdag kultúrműsorban színpadra léptek az év folyamán a különböző országos versenyeken régiónkat kiválóan képviselő gyermek és felnőtt szólisták, művészeti együttesek, csoportok.

   A lelkes közönség nagy tapssal köszönte meg a kiváló szavalók, mesemondók, énekesek, tánccsoportok és citerazenekarok csodálatos előadásait.

   Műsorával óriási sikert aratott a Vajdaságból, Doroszlóról érkezett, színpompás népviseletben fellépő néptáncegyüttes és a műsorukat kísérő fúvószenekar.

   A délután folyamán a gyerekek részére több kísérő rendezvény is megvalósult.

   Az aszfaltfestő versenyen részt vett gyerekek alkotásai még bizonyára napokig díszítik a székházunk előtti járdaszakaszt.

   A kicsik-nagyok kézügyességüket és fantáziájukat is kipróbálhatták és a kézművesek irányításával csodálatos ajándékokat készíthettek szüleiknek.

   Legkisebbek örömmel vették birtokukba az ugráló várat és annak csúszdáját, míg a nagyobbak olyan népi játékokkal ismerkedhettek, melyekkel egykor nagyszüleik is bizonyára sokat játszottak.

   A gasztronómia sem hiányzott a rendezvényről és a fellépők, a játékban megfáradt kicsik-nagyok a lelkes közönséggel együtt jóízűen fogyasztották a gulyásfőző versenyben indult csapatok által készített finomabbnál-finomabb ételeket.

   Örömünkre szolgál, hogy rendezvényünket személyes részvételével megtisztelte Berényi József, a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat alelnöke, Bíró László és Pék László, a Kerületi Önkormányzat képviselői és a közönség soraiban üdvözölhettük városunk polgármesterét Peter Paškát is.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  161/236 >>

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom