logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  19/142 >>

Márciusi napsütésben

17.4.2019 09:08 | Horváth Judit

   A Megbecsültek Társasága szervezői csapata és a lelkes utazni vágyók márciusban sem tétlenkedtek. Március 20-án, a tavaszi napsugarak egésznapos kíséretében tartalmas és érdekes programban volt részünk.

   Ezúttal 100-an vágtunk neki az élménydús napnak. Ellátogattunk Etyekre, mely nem csak borairól, de az itt található Korda filmstúdióról is híres. A filmstúdió a híres magyar származású filmrendező és producerről, Korda Sándorról kapta a nevét. Számos kulisszatitkot, filmes trükköt megtudhattunk, sőt még mi magunk is kipróbálhattuk, hogy milyen egyszerű motoron száguldani vagy éppen eltűnni a filmvásznon.

   A Bicskén elfogyasztott ebédünk után az Alcsúti Arborétum, illetve a Felcsúton található Puskás Akadémia várta csoportjainkat. Az arborétum tavaszi virágokkal, madárcsicsergéssel fogadott minket. A hajdanán itt található kastélyegyüttesből napjainkra csak a timpanonos főhomlokzat egy része és a kápolna maradt meg.

   A felcsúti idegenvezetést nem csak a sportrajongók várták izgatottan, de a szép építészeti megoldásokat kedvelők is. Számos Makovecz épület várt ránk a Puskás Akadémián. A Pancho Aréna minden technikai követelménynek eleget téve, szemet gyönyörködtető látvánnyal fogadja a sport szerelmeseit, ugyanakkor méltó kiállító teret képez Puskás Ferenc nagyságáról tanúskodó relikviák számára is.

   Kellemesen elfáradva, jókedvűen és élményekkel gazdagon tértünk haza, várva a következő kirándulásaink élményeit: áprilisban Bábolnára és Nagymegyerre, májusban Trencsénbe, Beckóra és Pöstyénbe látogatunk.

   Programjaink és tevékenységünk a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. anyagi és szellemi támogatásával valósulnak meg, melyért ezúton is köszönetünket szeretnénk kifejezni.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  19/142 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat