logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  27/262 >>

A Petőfi-Tompa Országos Seregszemle országos elődöntője

27.6.2022 10:18 | Futó Mária

   Néhány hete számoltunk be a Petőfi -Tompa Országos Seregszemle járási fordulójáról, azóta pedig május 3-án Galántán, az országos elődöntőre (területi fordulóra) is sor került.  

   A seregszemlének ismét a galántai kultúrház adott otthont. A versenyzők közt sok ismerőst fedezhettünk fel a Galántai és Vágsellyei járásból, de ezúttal Pozsony, Szenc, Zoboralja és Csallóköz régióinak legjobb vers- és prózamondói is bemutatkoztak. A szakmai bíráló bizottság tagjai több helyiségben végezték felelősségteljes munkájukat, 5 kategóriában közel 80 előadót hallgattak meg. Ezúttal sem voltak könnyű helyzetben, hiszen valóban a legjobbak álltak színpadra, csupa tehetséges, felkészült szavaló igyekezett tudása legjavát nyújtani. Már az országos elődöntőn való részvétel is nagy szó, tényleg csak a legjobbak kiváltsága. Aki nem jutott tovább, az is büszke lehetett teljesítményére. A zsűri részéről bírálat alig, de annál több dicséret hangzott el. Hiszen aki idáig eljutott, annak előadásában nehéz is lenne kivetni valót találni. Legszívesebben mindenkinek lehetőséget adtak volna a továbbjutásra, viszont a szabályok szigorúak és könyörtelenek, az érsekújvári országos döntőbe csak meghatározott számú versenyző kerülhetett be. 

   Minden szavalónak, prózamondónak és felkészítőiknek szívből gratulálunk, a döntőbe jutott tanulóknak pedig sok sikert kívánunk a végső megmérettetéshez, május 28-án Érsekújvárban!


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  27/262 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat