logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
+
+
<<  67/202 >>

Zsigárdon is megemlékeztünk a Föld napjáról

15.5.2018 20:33 | Aleva Szilvia, pedagógus

"A természet hatalmas, az ember parányi, ezért aztán az ember léte attól függ, milyen kapcsolatot tud teremteni a természettel, mennyire érti meg, és hogyan használja fel erőit saját hasznára...."
                                                                                                        

   (Szent-Györgyi Albert)

   Április 22-én ünnepeljük a Föld napját. Ez jó alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet a természet- és környezetvédelem fontosságára. Környezetünkre a civilizáció és az ipar fejlődése következtében számtalan veszély leselkedik a légszennyezéstől a szemetelésen át a növény- és állatvilág csökkenéséig, és mindez a közvetlen életterünket veszélyezteti.

   A Zsigárdi Magyar Tannyelvű Alapiskolában április 24-én emlékeztek meg a Föld napjáról.  A tanulók a napot szemétszedéssel kezdték. Pedagógusaik vezetésével nagy lelkesedéssel gyűjtötték a szemetet az iskola környékén és az egész faluban, hogy lakóhelyüket tisztábbá és élhetőbbé varázsolják. A szemétszedéshez szükséges eszközöket a falu polgármesetere, Baranyay Alajos biztosította számukra erre az alkalomra.

   Miután sikeresen megtisztították környezetüket a sok hulladéktól, a tanulók Žiaček Adrianna igazgatónő jóvoltából az Utazó Planetáriumban egy emlékezetes űrutazáson vehettek részt. Az iskola tornatermében felállított félgömb alakú sátorban egy-egy érdekes előadást nézhettek meg. Az óvodások és az alsó tagozatos tanulók a Holddal ismerkedhettek meg egy kalandos történetben, a felsősök az űrhajósok életéről, a rájuk leselkedő veszélyekről tudtak meg érdekes dolgokat. A tanulók és a pedagógusok is nagyon hasznosnak és élvezetesnek találták az előadásokat.

   A rendezvényről tartalmas élményekkel és ismeretekkel gazdagodva térhettek haza a gyerekek. Bízunk benne, hogy rendezvényünkkel sikerült felhívnunk a figyelmet arra, hogy az apró cselekedetek is sokat számítanak. Természetesen a felismerés nem elég, ennek szellemében kell élni, cselekedni és nevelni gyermekeinket.

„Valamennyien a Föld részei vagyunk, és a Föld a részünk.”   (Seattle)

 


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  67/202 >>Támogatók – Partnerek


Menü
+
+
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ