logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  40/301 >>

V. Tallósi séta a mellrák megelőzéséért

18.10.2019 15:09 | Kosár Margit

   Ragyogó őszi napsütésben került sor 2019. szeptember 21-én már az ötödik alkalommal a Tallósi sétára a mellrák megelőzéséért. A séta hagyományosan a Maticza malomhoz, a Kis-Duna partjára vezetett. Örömmel üdvözöltük a séta visszatérő résztvevőit, szívélyesen köszöntöttük azokat a hölgyeket is, akik először jöttek közénk, hogy együtt töltsünk el pár órát, tegyünk valamit az egészségünkért. Jöttek a környékbeli falvakból is, jöttek a más faluba elöltözött tallósiak is. Szívmelegítő volt látni, amikor ismét jöttek a nagyszülők, immár az unokáikat is magukkal hozva, anyukák pici gyermekeikkel, akik a saját tempójukkal tették meg a közel egy órás sétát ki a természetbe a vízimalomhoz. A kényelmes séta után a Malom Csárdában frissítők lehetett fogyasztani, a gyerkőcök a szabadtéri játékokon csúszkálhattak – mászkálhattak. A jelenlévők, több mint 80 személy reményét fejezte ki, hogy a jövő évben ismét találkozunk, ismét sétálunk.

   A séta szervezői felhívták a résztvevők figyelmét a mellrák kialakulásának veszélyére. Rövid tájékoztatót adtak a megelőzés fontosságáról, a  havi önvizsgálat elvégzését hangsúlyozták. Kiemelték, hogy fontos részt venni a rendszeres rákszűrésen, mammológiai kivizsgálásokon.

   Mikor az első sétát terveztük 2015-ben, a helyi önkormányzat azonnal segítő kezet nyújtott. Azóta is felkarolja ezt a kezdeményezést. Ebben az évben is apró figyelmességet, rózsaszín sált és sapkát ajándékozott minden résztvevőnek.  Köszönjük!


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  40/301 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat