logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  43/301 >>

Úszótanfolyammal indult az új tanév, Zsigárd

17.10.2019 18:06 | Mgr. Farkas Adrianna

   Az SZK Oktatási Minisztériuma idén szeptemberben immáron 5. alkalommal hirdette meg az Európai Sport Hetét, melynek célja, hogy az embereket sporteseményeken való aktív részvételre ösztönözze. Nyitra Megye Önkormányzatának támogatásával a Zsigárdi Magyar Tannyelvű Alapiskola is bekapcsolódott  a Sport Hetébe.

   Iskolánk tanulói közvetlenül a tanévkezdés utáni napokban úszótanfolyamon vehettek részt, amely idén  a nagymegyeri Thermal Corvinus fürdőben valósulhatott meg. Az előző években a sellyei Aquasport Duslo fürdőre esett a választás, amely idén felújítás miatt nem üzemelt, ezért az iskola vezetősége más helyszínt talált a tanfolyamnak. A helyszín változása a gyerekeket egyáltalán nem zavarta.

   A tanfolyamra az elsősöktől egészen a végzős diákokig mindenki jelentkezhetett. Az úszás délelőtt kezdődött és egészen ebédidőig tartott. A gyerekekre újdonságként hatottak a chipes karórák, melyeket a tanfolyam végére már magabiztosan használtak. A gyerekek között voltak visszatérő úszók is, akik oktatóük segítségével a fedett úszómedencében fejleszthették tovább készségeiket, a legkisebbek pedig a családi medencében ismerkedhettek a vízzel, ahol különböző játékos tevékenységet folytattak a tanító nénik irányításával. Az ebédidő közeledtével a kisebb gyerekeknek lehetőségük nyílt  kipróbálni a medence közepén lévő vízivárat, a nagyobbak pedig az fürdő két tekervényes csúszdáján csúszhattak le néhányszor. A csúszdák előtt mindig nagy sor kígyózott, hiszen a gyerekek szeretik a gyorsaságot. A tanfolyam végére minden gyerek és felnőtt kellemesen elfáradt, ami a program egyik célja volt.

   Az úszótanfolyam idén is pozitív visszhangra talált mind a tanulók, mind pedig a szülők részéről. Külön köszönet illeti az iskola igazgatónőjét, Žiaček Adriannát,, aki sikeresen pályázott a szükséges pénzösszegre.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  43/301 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat