logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
+
+
<<  34/217 >>

Mezőgazdászok konferenciája Királyrévben

22.11.2018 11:11 | Ing. Szalai Bugár Ildikó, AGROSTAAR KB

   A mezőgazdászok hagyományos regionális konferenciájára az Alma-és Kacsafesztivál keretén belül került sor a királyrévi kultúrházban, 2018. október 5-én, pénteken.

   A konferencia a Regionális Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kamara (RPPK), és a Szlovák Nemzeti Vidékfejlesztési Hálózat (NSRV) közös szervezésével valósult meg. A szakmai értekezleten több mint 70 mezőgazdász vett részt a Galántai járásból.

   A résztvevők különböző szakmai előadásokat hallgathattak meg, melyek a növény- és állattenyésztés aktuális témáival foglalkoztak. A beszámolók célja az volt, hogy a mezőgazdászok első kézből tájékozódjanak a gazdálkodásukat, döntéseiket érintő legaktuálisabb kérdésekről.

   A konferenciát Ing. Pereleczky Gábor, a Kamara galántai igazgatója nyitotta meg, majd a Szlovák Nemzeti Vidékfejlesztési Hálózat menedzsere tájékoztatta a résztvevőket szervezete tevékenységéről.

   A Vidékfejlesztési Programmal (PRV) összefüggésben az agrár-élelmiszeripar jelenlegi helyzetét és a különböző feladatok komplex megoldását Ing. Horváth Péter, a Kamara galántai elnöke ismertette.

   A konferencián elemezték az elért betakarítási eredményeket is, és rámutattak azokra az óvintézkedésekre, amelyekkel a következő termelési időszakban a termelés hatékonyságát növelni szeretnék.

   MVDr. Anton Mikita, a nagyszombati regionális központ vezetője az 2018-as év tenyésztési fejleményeit, eredményeit értékelte. Felhívta a figyelmet a Központi Állatállomány Nyilvántartó, (CEHZ) és a Mezőgazdasági Kifizető Ügynökség (PPA) 2014-2020 – as évekre vonatkozó Vidékfejlesztési Programjának intézkedéseire.

   Végül szó esett a biztosítás fontosságáról a mezőgazdaságban, a kockázatokról és a pénzügyi veszteségekről. Az előadások sorát a tejhozamok kiértékelése és ünnepélyes díjátadás zárta, amellyel a galántai Kamara a kerek életjubileumukat idén ünneplő tagjait köszöntötte.

   A mezőgazdászok konferenciájukat közös ebéddel, később kacsacomb- és almakóstolással zárták. Ezt követően részt vettek a Legjobb alma című verseny kiértékelésén is.


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  34/217 >>Támogatók – Partnerek


Menü
+
+
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ