logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  11/451 >>

Karácsonyi műsor Felsőszeliben

23.1.2023 20:48 | Jakubecz Márta

   A Széchenyi István Alapiskolában a világjárvány utáni első karácsonyi műsorunknak örvendezhettünk 2022.december 21-én. A bezártságot követően minden ember szinte ki van éhezve a kulturális rendezvényekre. Tavaly csak az iskolai rádión keresztül tudtunk a tanulóknak egy kis karácsonyi összeállítást sugározni, az is értékes volt, de mégis hiányzott a nézősereg.

   Idén végre visszatérhettünk a „megszokott kerékvágásba”, s a helybeli művelődési házban nyújthattuk át ismét ajándékműsorunkat a gyermekeknek, szülőknek, nagyszülőknek, s a két Szeli közösségének úgy, mint azt tettük egészen 1990-től kezdődően. Végre ismét megvalósult a gyermekek által előhívogatott „karácsonyi rege” a színpadon!

   A Csalogány énekkar csodálatos énekei nyitották a műsort, hangszeres zenével kísérve – vezetőjük Lénárt Krisztina. László Ildikó igazgatónő ünnepi beszédében kitért arra, mit jelent most a közös ünneplés, amikor a karácsonyi csendben születőben van a szeretet, a remény. Szavai nyomán megérezhettük, hogy mi, Széchenyisek tényleg egy nagy család vagyunk...

   Az iskolánkban működő zeneiskola tanulói is letették névjegyüket az asztalra Gabriel Kudry irányításával. Tanítványaink megszólaltatták a zongorát és a gitárt, tehetségükről adva számot.

   Iskolánk volt tanítványa, Jakubec Orsolya az ötödikes lányokat citerázni tanítja. Hlaváč Eszter, Šátor Brigitta, Soják Emese és Kontár Noémi együtt szerepeltek vezetőjükkel, Orsolyával.

   Az alsó tagozatosok irodalmi színpada Blazsek Beáta és Pónya Zsuzsanna irányításával lépett színre. A zenés-verses összeállítás keretében meggyúlt a színpadon a négy adventi gyertya, hirdetve a hitet, szeretet, reményt. A kisebbek bebizonyították, milyen szép hangjuk van, és mennyire hatásosan tudják tolmácsolni neves költőink sorait.

   Utánuk „foglalták el” a színpadot a táncosok – kicsik és nagyok, Topogók és Höcögők, Molnár Beáta és Domján Máté színvonalas munkájának köszönhetően. Kontár Máté, Laca Krisztán (kilencedikesek) és Pleva András Álmos (nyolcadikos tanuló) egy önálló tánccal léptek fel, a koreográfiát Kontár Máté készítette. Igaz, nem szakadt le a színpad (csak majdnem), de a szívünk egy ütemre vert színvonalas táncuknak köszönhetően.

    Karácsonyi műsorunk végén a felső tagozatosok irodalmi színpada következett Nogely Mónika szorgos és kitartó munkája nyomán. A modern feldolgozás közel hozta ajtónkhoz az ünnepet: a versek, énekek s a végén felgyúló fények reménységet hoztak a szívünkbe.

   Az est konferálói Varga Alexa és Kontár Máté kilencedikes tanulók voltak.

   A karácsonyi műsorra ellátogatók a bejáratnál megvásárolhatták a Sulisok(k) iskolaújság ünnepi számát(szerkesztők: Jakubecz Márta és Nagy Flórián). Az est technikai részét Nagy Flórián tanító bácsi, Balczarek József nyolcadikos tanuló, Laca Krisztián, Kiss Adrián és Kontár Máté (kilencedikesek) biztosították. A színpadi díszítés Jakubecz Anikó, Seres Csilla, Nogely Mónika, Szabó Zsófia és a kilencedikes tanulók munkájának köszönhető.

   A műsort összeállította és a konferáló szöveget írta: Morovics Ibolya.

   A gyermekeknek és pedagógusoknak – kik létrehozták a karácsonyi műsor lélekre ható csodáját – köszönet jár.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  11/451 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat