logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
+
+
<<  71/202 >>

Iskolába készülök, Zsigárd

14.5.2018 21:37 | Mgr. Varga Lilla

   Az iskolaköteles gyermek számára az iskola megkezdése egy nagyon fontos lépés az életben. A szülő számára pedig az, hogy a legmegfelelőbb intézményt válassza ki gyermekének.

   Sok iskola, ahhoz,hogy megkönnyítse a szülő választását, nyílt napot tart az ovisoknak, még a beiratkozás előtt. Mi is. 2018.április 6-án a Zsigárdi MTNY Alapiskolában Sulileső címmel nyitott napot tartottunk a leendő kiselsősök és hozzátartozóik részére. Az ovisoknak azért, hogy kipróbálhassák milyen iskolásnak lenni és bepillanthassanak életük egyik legfontosabb mérföldkövének falai közé, a szüleiknek pedig azért, hogy megkönnyítsük a választást, esetleges kérdéseikre választ kapjanak, és könnyű szívvel írathassák be gyermeküket iskolánkba, ahol szakképzett pedagógusok rakhatják le tudásának alapköveit.

   Pár éve immár hagyományosan az első osztályosok fogadják sok szeretettel az iskolaköteles gyermekeket Varga Lilla tanító nénivel, de az idén a második osztályos tanulók is aktívan részt vettek a fogadásukban Lelkes Andrea tanító nénivel. Már hetekkel az érkezésük előtt lázasan készülődtek, hogy minél változatosabbá, színesebbé és érdekesebbé tegyék azt a napot, amikor először érezhetik magukat iskolásnak a nagycsoportos ovisok.

   Péntek délelőtt kissé megilletődve érkeztek a kis látogatók az iskolába, de sikerült hamar mosolyt varázsolni az arcukra és ezzel elkezdődött a nagy utazás. A bemutatkozást követően szórakoztató játékok, mesedramatizálás, „igazi iskolás mesefeldolgozás”, kíváncsiskodó kérdezz-felelek és kézműves foglalkozás váltotta egymást. Ezután a második osztályban folytattuk a kalandozást, ahol a rövid műsor után finomságokkal leptük meg a gyerekeket, majd minden bátor sulileső ovis emléklapot és foglalkoztató könyvet kapott ajándékba. A délelőttöt a zsigárdiOnetheRoad zenekar énekes lányai, iskolánk volt tanulói, Farkas Bianka és Farkas Bernadett zárták gyerekdalaikkal. Ezúton is köszönjük szépen még egyszer a nagyszerű előadást, amivel növelték a nap színvonalát és hangulatát.

   Az izgalmas délelőtt után az ovisok fáradtan, mégis jókedvűen és teli élményekkel tértek vissza az óvodába.

   Kedves ovisok, remélem felkeltettük érdeklődéseteket iskolánk iránt, ezáltal szüleiteknek megkönnyítettük a választást és szeptemberben újból találkozunk immár iskolatáskával a hátatokon, hogy folytathassuk a kalandozást a tudás világában.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  71/202 >>Támogatók – Partnerek


Menü
+
+
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ