logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  356/405 >>

GYERMEKNAP Vízkeleten

19.7.2017 08:50 | Marafkó Mónika

   Június elején Vízkelet Község Önkormányzata a helyi szervezetek segédletével színes programmal csalogatta a gyermekeket és családokat a nemzetközi gyermeknap  megünneplésére. A helyi alapiskola udvarát és az iskola előtti parkot vidám zsibongás és jókedv zengte be. Ezen a napon kora délutántól késő estig minden a gyerekekről és a gyerekeknek szólt. 

   A vízkeleti óvoda és alapiskola tanító nénijei ügyességi versenyszámokkal várták a lurkókat, amiért elengedhetetlenül járt az édes jutalom. Évről évre nagy sláger az örökmozgók körében a légvár és az ugrálók, és újra eljött szórakoztatni Dudó bohóc is, aki ügyes lufitekeréssel formát adott a gyerekek kívánságainak. Mindezzel egyidőben arcfestéssel megállás nélkül szépítgették a gyerkőcöket; a lányok kedvenc állatkájuk, a legények pedig kiválasztott szuperhősük „bőrébe bújhattak“.

   A helyi vadászszervezet által kiállított trófeákról, állatokról és vadászeszközökről érdekes információkat tudhattak meg az érdeklődők. A bátrabbak kipróbálhatták egyedül vagy segítséggel a szélpuska használatát és a céllövészetet.

   Páratlan élményben volt részük azoknak a kicsiknek és nagyoknak, akik megnézték és meghallgatták Écsi Gyöngyi mesemondó zenés-énekes előadását, melyben a közönség soraiban ülő lányok és fiúk közül többen a meseelőadás szereplőivé váltak. A rendezvény alatt a szervezők biztosították a játékban kellemesen elfáradt gyerekek számára a frissítőt, és apró ajándékokkal kedveskedtek nekik. Az ünnepeltek addig élvezték a felhőtlen szórakozást, mígnem a júniusi nap perzselő melege pirosra simogatta orcájukat.

   Mérhetetlen az-az öröm és szeretet, ami egy gyermek születésével költözik otthonunkba. Minden anya számára az isteni kegyelem különös ajándéka, hogy új életet hord és új életet ad, s hogy az e világra született patyolattiszta lelkeket olykor kőkemény, de végig csodálatos küzdelem során emberségessé formálja. A hangok, az érzések átjárják a szülői lelket, és egy életen át elkísérnek. Tanuljuk meg meglátni és megélni a gyermekeink csillogó arcáról sugárzó tiszta örömöt; őszintén örülni az élet adta apró ajándékoknak, és feltétel nélkül szeretni úgy, ahogy azt ők tudják. Mosolygó szemükben meglátni egykori önmagunkat, s biztosítani számukra mesésen boldog gyerekkort úgy, hogy létüket és lényüket „csupán“ odafigyeléssel, törődéssel és végtelen szeretettel öleljük körül.

   Legyen ilyen gyerekkora a világ minden gyermekének!

„Szeresd a gyermeket, öleld szívedre őt,
Ringasd el lágyan a szegény kis szenvedőt,
Lehunyt pilláinak töröld le könnyeit:
S míg te a gyermekek könnyét törölgeted,
Egy láthatatlan kéz a csillagok felett
Letörli vétkeid!“

(Móra Ferenc)


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  356/405 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat