logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
+
+
<<  23/227 >>

Farsangi könyvbemutató, Nagyfödémes

17.3.2019 21:53 | Prágai Erzsébet

   A Csemadok Nagyfödémesi Alapszervezete február 24-én a Helyi Kulturális Központtal karöltve egy rendhagyó könyvbemutatóra invitálta az olvasást, a szépirodalmat kedvelőket.

   Farsang lévén egy vidám farsangi délután keretén belül látták vendégül a község magyarországi testvértelepüléséről, Csabrendekről érkezett írónőt Ákody Zsuzsát. A könyvbemutató apropóját az adta, hogy a karácsonyi piacra jelent meg a szerző immár ötödik, a „Lélekrablók” című kötete, amellyel az írónő egyszerre országos hírnévre tett szert. Ugyanis olvasmányos, női érzékenységet, körültekintő lélekelemzést és mély empátiát tanúsító regénye az Atlantic Press Kiadó női regényíró pályázatán a 286 leadott pályamű közül az első helyen végzett.

   A több mint száz érdeklődő nemcsak az írónő legújabb könyvével ismerkedhetett meg, de természetesen szó esett a szerző eddigi köteteiről is a „Földanyácska gyermekei”, a „Láng a havon”, a „Zazi – történetek egy szerelemről”, valamint a „Minden harmadik kedden” címűkről is. Mivel sokan már korábban elolvasták a könyvet, a könyvbemutató igazi író- olvasó találkozóvá nőtte ki magát, ahol a szerző és az olvasó konkrét dolgokról beszélgethetett. A hangulatos találkozó végén az írónő örömmel dedikálta könyveit.

   A cikk címe a „Kellemeset a hasznossal” ebben az esetben nagyon is találó, mert a vidám farsangi délután hamisítatlan jó hangulatról tanúskodott. Ehhez az Aranyeső Nyugdíjasklub éneklőcsoportjának fellépése is hozzájárult, akik nemcsak csodálatos népdalokat adtak elő, de igazi jó kedvükről és humorukról is bizonyosságot tettek a „Hervadt őszirózsák” című produkciójukkal. Előadásukat Ballán Gábor kísérte citerán, majd a Csemadok fiatal tagja Szalai Tamás hangulatos zenélése mellett folytatódott a szórakozás. A jelenlevők megkóstolhatták azt a mintegy 40 hagyományos és újabb kori farsangi finomságot, amit a lelkes Csemadok tagok készítettek erre a rendezvénye.


Foto: Bubeník Tibor
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  23/227 >>Támogatók – Partnerek


Menü
+
+
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ