logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  359/498 >>

Édesanyánk ünnepére, Hidaskür

14.6.2018 10:10 | Šťavnicky Márta

   Ez a májusi délután az övéké volt. Az óvodában és az iskolában már régóta készülődtek a gyerekek. Apró, ötletes ajándékokat készítettek annak, akit a világon a legjobban szeretnek, aki nélkül elképzelhetetlen az életük: „Édesanyánknak szeretettel!”

   A kultúrház színpadára az őket köszöntők léptek, a mai délután csillogó szemű, ünneplőbe öltözött, kedves, aranyos főszereplői – gyerekeink. Falunk jövője, kultúránk hordozói, akik talán ma teszik meg az első lépést ahhoz a célhoz, hogy majdan ők vezessék a következő generációt a művészi szép szó felé, a tánc, az ének, az igényes kultúra felé.

   Az ünnepi köszöntőt Losonszky Kinga igazgatónő mondta, aki köszönetet mondott az édesanyák, a nagymamák gondoskodó szeretetéért.

   És jöttek a versek, énekek, táncok, gyerek-virágok. A kicsik integettek, a szülők kameráztak, fényképeztek, így a legszebb pillanatok nemcsak a szívekben, hanem a képeken is megmaradnak.  Dunáról fújt a szél, és forgott a tánc. Varga Julcsa kék szemén veszekedtek a virágok, megható kedvesen. Pergő dobra, piros szalag-lángokkal kavargott a Tűztánc: sámántűz, tündértánc, főnixmadár születése. A hagyományőrző csoport kislegényei pántlikás kalapban, kislányai köténykés népviseletben ropták. A végső fináléra összeállt a teljes kórus és egy angyalról énekeltek, aki a gyerekek szemében mindig az ő szeretett Anyukájuk, Nagyikájuk és Körikéjük.

   Tapsolt a közönség, mindenki a gyerekeket dicsérte, hiszen kedvesek és meghatóan szépek voltak. Mi pedagógusok pedig büszkék vagyunk arra, hogy óvodás és iskolás gyermekeink irányításunkban ilyen szép, ünnepi műsort mutattak be.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  359/498 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat