logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
+
+
<<  86/202 >>

A 100 éves Mária néni köszöntése Negyeden

17.3.2018 10:24 | -kh-

   Január 3-án ajándékkosárral, virágcsokorral és születésnapi tortával köszöntötte községük legidősebb lakóját, a 100 éves Bogár Máriát, otthonában Jancsó István, Negyed község polgármestere. Mária néni jó egészségben, korát meghazudtolóan jó formában ünnepelte a keveseknek megadatott kerek születésnapot.

   1918. január 3-ka volt az a nap, amikor Balázs Máriaként meglátta a napvilágot, Nagybánhegyesen. Ott nevelkedett és férjét Bogár Andrást is ott ismerte meg. Házasságukból hat gyermekük született, de sajnos, már csak három gyermekével ünnepelhetett együtt.  Dédunokái, ükunokái száma egyre növekszik.

   A család az 1947- es áttelepítéskor került Negyedre, és azóta is itt élnek.

   A vidám hangulatú beszélgetés során kiderült, hogy Mária néni egész élete folyamán a mezőgazdaságban dolgozott, most is már nagyon várja, hogy kitavaszodjon. A hosszú kort megérő néni életére leginkább a mértékletesség és az elégedettség a jellemző. Életkorához képest szellemileg rendkívül friss, pedig sok nehézséget kellett átélnie az elmúlt egy évszázad alatt: a Monarchiában, az l. világháború idején született, átélte a 2. világháborút, az áttelepítést, államosítást, rendszerváltást, de szerinte mégis ez a 100 év gyorsan és könnyen elrepült.

   Valószínűleg az élethez való pozitív hozzáállásnak köszönhető az is, hogy egészségi állapotára nem lehet panasza - az étvágya jó, és a mai napig semmilyen gyógyszerre nincs szüksége. 

   Amire még nagyon vágyik, hogy mégegyszer meglátogatná szülőfaluját, Nagybánhegyest. Mária néninek szívből kívánjuk, hogy vágya teljesüljön, és éljen még sokáig erőben, egészségben!

   A családias hangulatú ünnepségen erre koccintottak.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  86/202 >>Támogatók – Partnerek


Menü
+
+
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ