logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  288/451 >>

Zene s a rock - Rockit

24.3.2020 12:49 | eReS

   Tavaly, 2019 nyarán, a Galántai Kodály Zoltán Gimnázium Tsízió diákszínpada berkeiben alakult meg a pop-rock zenekar. A Tsízió Hair című musical előadásának zenéje még teljes egészében playbackről szólt, majd amikor a Jézus Krisztus szupersztár került színpadra, az élőzene is helyet kapott. A musical dalainak egy részét már a Rockit játszotta. Ollé Krisztina, a zenekar létrejöttének katalizátora ma is mindent megtesz a “Galántai Kodály Zoltán Gimnázium diákszínpada kísérőzenekarának sikeréért. Az első fellépésen még ilyen néven mutatták be a zenekart. Az önálló fellépéshez ütős név kell, így lett a banda neve elsőre Rocket, majd közmegelégedésre egy angol szóösszevonással Rockit /rock-it - rázd fel/.

   És akik újra felrázták a gimnázium rockzenekarainak állóvizét: Molnár Zsófia, ének - 4. oszt., Molnár Lóránt, ének - 3. oszt., Duba András, szólógitár - 3. oszt., Csizmár Melinda, basszusgitár - 2. oszt., Morvay Csaba, dobok - 4. oszt., Klemász Petra, billentyűk - 2. oszt., valamint a zenekar nélkülözhetetlen menedzsere és hangtechnikusa, Pleva Tamás.

   A gimnazisták először Alsószeliben adták elő nagy sikerrel a Rockit-el betanult Jézus Krisztus szupersztárt. Az előadás után a zenekar azonnal meghívást kapott Kovács Lajostól, a falu polgármesterétől az új szabadtéri színpad felavatására. Ezzel el is kezdődtek a zenekari próbák az önálló műsorhoz. Mindenki hozta a saját hangszerét Peredre. Csabánál a szülők nemcsak megtűrik, de támogatják is a zenekart. A szeptemberi színpad és zenekaravatás bejött, hála ezért a közönségnek, és nem utolsósorban Kovács Szilveszternek, aki a Tsíziónak ma is bérmentesen biztosít hangtechnikát, és komoly támogatója a zenekarnak is.

   A fellépéseknek már nincs akadálya. Kísérik a “Jézus Krisztust”, előzenekarként fellépnek Felsőszeliben, szülinapi bulin, majd a gimnázium esztrádcsoportjának 55. évfordulóján. A sikeres érettségit támogatandó, még az igazgató úrnak is muzsikálnak. Ez utóbbi persze nem így van. Nem ők a legrosszabb tanulók, és az iskolai osztályzat nem egy koncerten múlik.  A Rockit zenészei elsősorban diákok, számukra a tanulás a fontosabb. A meghívásoknak ennek ellenére eleget tesznek. Az első külföldi fellépésre elmennek Brünnbe, a KAFEDIK /Kazinczy Ferenc diák klub/ alelnöke, Panyik Karolina meghívására. Ott lesznek az idei Jurtanapokon, Alsószeliben.

   A gimnáziumi zenekar sorsa a diákokon múlik. A negyedikesek elmennek, de jönnek újak és reméljük, lesznek köztük majd megszállott rockerek, akik továbbviszik a gimnázium rockzenekarát!


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  288/451 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat