logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  173/413 >>

Zene s a rock - PDC

23.2.2021 09:53 | eReS

   Aki igazán szereti a zenét, zenélést az nem nagyon tud róla leszokni.  A kihagyás után kívánja már a hangokat, a harmóniát, az összhangot, a muzsikát. Patócs Laci barátom is biztos így van vele a mai napig. A zenének minden műfaját kedveli. Persze nem úgy, mint az idült alkoholista, akinek mindegy csak folyjon és butítson, de mint a jó borász, az íz és a zamat számít. A rockzene, a népzene és a komolyzene is - vagy jó, vagy nem, vagy tetszik, vagy nem. Ez az egyetlen kritérium.

   Tavaly év elején jelent meg nálam a CD, amin ismert komolyzenei művek kivonatai alá játszik dobkíséretet régi zenésztársam. A lemez születéséről beszélgettem el vele a minap a Covid vírus előírásainak szigorú betartása mellett. Ő volt a Treff zenekar megalapítója még 1978-ban. A katonai behívók és a zenekartagok kiválása miatt alig egy évig tartott ki a láz, és egyedül maradt az alsószeli kultúrházban dobjaival, és a az akkor még szegényes fölszereléssel. Sebaj. Újraszervezte a bandát, és a dobok mellé sikerült összeszedni egy lelkes csapatot. A Treff-ből menő amatőr rockzenekar lett itt Mátyusföldön. Hiába a „kék könyv“, csak halasztást kapott, másfél év után ő is bevonult. A Treff maradt.

   A katonaság után, annak idején a nyolcvanas években ez mindennapi volt, megnősült, családot alapított, a forradalom után céget is.  A dobokra rászállt a por, amit aztán egy-egy jó rock-ütemmel levert róluk, ha már nagyon hiányzott valami  az életből. Az amatőr rockzenekarok hőskora lejárt, sem igény, sem idő nem volt rá. Kétezertízre nagyjából kialakultak a dolgok: a gyerekek felnőttek, a cég hasított. A dobost megtalálta a zenekar. Megjelent a Pedro Rock Band első CD-je saját dalokkal. Laci próbatermében gyakoroltunk a fellépésekre. Megjelent a második CD, rajta a Mariska című Patócs Laci dal. A próbákra egyre nehezebben találtak időt a zenekartagok. Nehéz összehangolni öt ember idejét, ha mindenki máshonnan van, és nem a zenélés a főállasa. Ez bebizonyosodott akkor is, mikor a Gimnázium 65-éves esztrádcsoportjának régi rockzenekarát kellett újraéleszteni. A fellépés mindezek ellenére jól sikerült, de hosszútávon ez sem működött.

   Laci levonva a tanulságot, egyedül dobolt tovább. Olyan zenésztársai akadtak, akik mindig készen állnak, és jókat is játszanak. Strauss, Brahms,Bizet, Mozart és a többiek. A nagy klasszikusok zenéje megihlette a dobost. Van jó dallamvezetés, vannak jó filharmonikus zenekarok, mindegyiknek van ritmusa, lendülete. Ehhez játszik hozzá rockosan dobokat Patócs Laci a PDC /Patócs Drums Classic/ lemezen. A felvételt sok óra magányos gyakorlás előzte meg. A Bezúr stúdióban elkészült az anyag, 2020 januárjára elkészült a CD. Szerveződött az első előadás, koncert, ősbemutató. És akkor jött a Covid-19, és minden elmaradt. Most várjuk a “ feloldozást“, hogy hallhassuk a klasszikusokat rockdobokkal a színpadon. Addig is belehallgathatunk a lemezbe ezen az elérhetőségen: https://www.youtube.com/watch?v=pW3Tbwqw4y4
Ha a DELAP-ban árut rendelnek és kérik, biztos adnak a csomaghoz egy Patócs Drums Classic CD-t.


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  173/413 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat