logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
+
+
<<  39/102 >>

Zene s a rock - Club71,84

23.5.2018 18:32 | eReS

   A zenekar nevében levő szám az alapítás évét jelzi, a Club pedig azt, hogy ugyanarról a zenekarról van szó, a Club-ról. Ha nem is kimondottan csak  magyar rock zene van repertoárjukban, a mai napig játszó, mácsédinak elkönyvelt zenekar szót érdemel rovatunkban.

   A zenakar meghatározó tagja, Miklós Attila basszusgitáros mesélte el a zenakar történetét. 1971 – ben a szeredi kultúrháznál alakul meg a zenekar Vilo Kubányi és Viktor Kratochvila vezetésével, akik az ismert Ali Jazz Band zenészei is voltak, s ekkor még a tipikus, de igényes szolídtánczene volt a profil. A változás 1975-ben történt, amikor a mácsédiak bekerültek a zenekarba: Miklós Attila és a dobos, Gál József (Mini), valamint Lutovský Alexander gitáros Léváról, aki a mainapig tagja a zenekarnak, Jožo Polák trombitás (később VOX zenekar), Fedor Gál szaxofonos és Jano Bucha dobos.  A hetvenes évek végén, a nyolcvanas évek elején a zenakar tagja lett a szintén mácsédi Kocka József, és itt zenélt a szaxofonos Csepiga Edmund (Pepse) is. Megfordult a zenekarban Igor Fekete billentyűs, a mai Senzus zenésze is.

   1984 – ben a zenekarnak konfliktusa lett a szeredi kultúrház igazgatójával, Vilo Kubányival, aki ráadásul a zenekar tagja is volt. A zenekar nevét-mivel a kultúrház alá tartoztak- nem hagyhatták meg. Ebben az időben, 1984-et írunk, nem létezhetett csak úgy egy zenekar, csak valamilyen szervezet égisze alatt lehetett játszani. Az ismert zenakar ennek ellenére otthagyta Szeredet. Mivel jóhírű bandáról volt szó, a galántai kultúrház szívesen befogadta őket, most már az új nevükön - CLUB 84. Így mindenki értette, miről van szó. A zenekarból később a Polyfóniába igazolt a dobos, majd onnan, megszűnése után beállt az énekes. A zenekar a következő felállásban még ma is játszik: Miklós Attila basszusgitár, Lutovský Alexander gitár, Vicena Roland dobok, Gajdošík Štefan billentyűk, Anna Kivarothová énekesnő, és az énekes-gitáros, akit mindenki Etiennek ismer.

   Etien polgári neve Lakatos Pista. A Club 84 repertoárjában a pop-és tánczene mellett helyet kaptak a magyar popzene legjobb dalai is. A 80-as évek diszkózenéje ma is hitelesen szól a bálokon Hollandiában, Németoszágban, Ausztriában és otthon -a Club 84 előadásában.

   Talán még vannak, akik emlékeznek arra a nagymácsédi búcsúra, amikor az eső miatt a kultúrházba szorult a mulatság, és hogy senki se maradjon le semmiről, egymást váltotta két zenekar a színpadon. A rockos Treff és a diszkós Club. A két műfaj jól megfért egy helyen. A Club három év múlva, 2021-ben ünnepli - a járásban egyedülállóan – alakulásának 50. évfordulóját. Sok sikert kívánunk nekik!


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  39/102 >>Támogatók – Partnerek


Menü
+
+
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ