logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  244/468 >>

Zene s a rock - A Forrás

23.12.2020 19:35 | Bugár Judit

   “Legyen a dal imádság, legyen tanúságtétel Jézus Krisztusról, legyen vallomás az Egyházban megélt életről.” (Sillye Jenő)

   Huszonkét év egy kórus életében talán kevésnek tűnik, de azok életében, akik egy hagyományt elindítottak, életben tartanak, illetve részesei voltak, meghatározó. Azok a lelkes fiatal lányok és fiúk, akik a Forrás énekkart 22 évvel ezelőtt Nádszegen megalakították, ma már érett hölgyek, fiatalasszonyok, több gyermekes édesanyák és édesapák. Lelkükben él az énekkar életre hívója, Radványi Pál, aki már a mennyből egyengeti a Forrás útját. Az évek, évtizedek bizony elszaladtak, ami viszont megmaradt, és összetartó erejű közösséggé formálta a Forrást, az az Istenszeretet, a zene iránti odaadás, és az öröm, hogy szívből énekelhetünk az Úrnak.

   Az énekkar a “munkáját” nem szereplésként fogja fel, hanem szolgálatként Isten dicsőségére és embertársaink szolgálatára. Liturgikus szolgálatunk fontos pillére, hogy énekeink által igyekszünk közelebb hozni a gyermekek, fiatalok szívéhez a szentmise titkát, szépségét.

   Jelenleg énekkarunk és zenekarunk 14 tagból áll. A dalokat zongorával, gitárral, hegedűvel, dobbal és furulyával kísérjük. Minden héten találkozunk egy kb. kétórás intenzív próba erejéig. Szombatonként az esti szentmisén szolgálunk, de számos esküvőn, keresztelőn, bérmálkozáson, elsőáldozáson is zenéltünk, énekeltünk már. Lehetőségünk adódott többször vendégszereplésre is: énekeltünk más egyházközség szentmiséjén, közösségi lelki napon, lelkigyakorlaton, evangelizációs koncerten. Kiemelkedő emlék marad számunkra, hogy együtt koncertezhettünk a magyarlakta területeken jól ismert keresztény dicsőítésvezetővel, Csiszér Lászlóval.

   Fontos számunkra, hogy minden korosztály örömét lelje az általunk kísért szentmisékben, bekapcsolódjon az éneklésbe.

 

„Dicsérjétek az Urat!

Dicsérjétek Istent szentélyében, dicsérjétek a hatalmas égboltozaton!

Dicsérjétek hatalmas tetteiért, dicsérjétek nagyságához méltóan!

Dicsérjétek kürtzengéssel, dicsérjétek lanttal és hárfával!

Dicsérjétek dobbal, körtáncot járva, dicsérjétek citerával és fuvolával!

Dicsérjétek csengő cintányérral, dicsérjétek zengő cintányérral!

Minden lélek dicsérje az Urat!

Dicsérjétek az Urat!” (Zsolt 150,1-6)

 

   A dicsőítés nem pusztán a liturgia egyik szép része, nem csupán beleéléssel történő zenélést, éneklést jelent, hanem életformát. A dicsőítés az Istennek átadott szív létformája. Az Úrnak átadott szív örömének, szeretetének kifejeződése dalban, szóban, tettekben, az élet minden területén.

   A koronavírus-járvány okozta helyzet miatt korlátozott lehetőségeink vannak a templomi szolgálatra. Isten azonban mindig kínál új lehetőséget, és arra biztat, hogy a templom falain kívül is evangelizáljunk, hirdessük az örömhírt. Augusztusban dicsőítő estet szerveztünk községünkben, meghívott igehirdető részvételével. Reméljük, a jövőben folytatódni fog ez a kezdeményezés.

   Hálával telik el a Forrás énekkar tagjainak szíve, amikor látjuk, hogy lassan megtörténik a generációváltás: tehetséges és lelkes fiatal zenészek és énekesek bővítik sorainkat. Bízunk benne, hogy a Forrás énekkar még sok évtizeden és generáción keresztül fogja dicsőíteni az Urat.


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  244/468 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat