logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  52/450 >>

TERRA Hírújság – 2023 márciusa

25.3.2023 13:17

   A lap márciusi száma részletesen közli az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulója alkalmából tervezett mátyusföldi megemlékezések helyszíneit és időpontjait.

   A Programajánlóban a Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny járási fordulóira és országos elődöntőjére szóló meghívót, a színjátszó- és esztrádcsoportok területi seregszemléjének műsorát, valamint a Csíksomlyóiba szervezett pünkösdi kirándulás részletes programját és útitervét találják.  A májusban Galántán megrendezendő 14. Kodály Napok műsorterve, továbbá a Kormorán együttes diószegi fellépésének meghívója ugyancsak itt olvasható.

   A Lezajlott események rovatban a nagyfödémesi Aranyeső nyugdíjasklub tevékenységéről, a vágkirályfai ideiglenes korcsolyapályáról, valamint a felsőszeli iskolások budapesti útjáról olvashatunk beszámolót. A lap tudósítói a vízkeleti hagyományos batyubál és a diószegi szülők bálja eseményeiről is tájékoztatnak.

   Az Intézmények rovatban a Negyedi Magyar Tannyelvű Alapiskola diákönkormányzata mutatkozik be, és egy nagysikerű iskolai főzőbemutatóról is olvashatunk.

   A Közélet rovatban a május elején nyíló zsigárdi bölcsődéről készült riportunkat találják, valamint Királyrév község polgármestere, Agócs Gergely számol be a faluközpont rendezéséről.

   Nagyszombat Megye Önkormányzata legutóbbi ülésének régiónkat is érintő határozatait Berényi József, megyei alelnök foglalja össze.

   Kiskorú gyermek lakcímének megváltoztatása a témája JUDr. Bános Róbert ügyvéd írásának.

   Felsőszeli 1848/49-es honvédjei a 15. zászlóaljban címmel Papp György részletes tanulmányát találjuk a lap Helytörténet rovatának oldalain.

   A Csemadok esszéíró pályázatának győztes munkáját az általános iskolai beiratkozások kapcsán közöljük.

   A Könyvajánló rovatban Görföl Jenő Mélységes mély a múltnak kútja című, Jóka község történetével foglalkozó könyvét mutatjuk be.

   Folytatódik Friedrich Klára sorozata, ezúttal a 110 éve született Forrai Sándor tanár, rovásíráskutató munkásságát részletezi.

   A Zenesarok írása a budapesti Rockmúzeum állandó kiállítására kalauzolja az olvasót.

   A Terra Főzőcskében a dödölle és a sült tésztasaláta receptjeit találjuk.

 

   A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a www.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a www.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  52/450 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat