logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  13/379 >>

TERRA Hírújság – 2022 szeptembere

20.9.2022 08:38

   A hónap eseménye kapcsán a gömöri Deresken megrendezett országos ünnepi tanévnyitón elhangzott beszéd teljes szövegét közli a lap.

   A Lezajlott események rovatban a tardoskeddi batyubálról, a Vízkeleten megrendezett Szent István király-napi ünnepi megemlékezésről és a hidaskürti iskola tevékenységéről olvashatunk beszámolókat. Ebben a rovatban találjuk továbbá a Vízkeleten megrendezett XX. Guzsalyos Találkozó eseményeiről szóló képes beszámolót, a Sókszelőcén megtartott vakációs bibliahét eseményeiről szóló tudósítást, valamint a felsőszeli iskolások sárospataki tábori élményeinek összefoglalóját is.

   A lap részletes beszámolót közöl a Deákin megrendezett VI. Országos Szent István Király Ünnepségről.

   A Programajánlóban a XXX. Farkasdi Őszi Vásár részletes műsorát, a Tallósi séta, a Felsőszeli Folklórtalálkozó és a Zsigárdon tervezett Nógrádi - est meghívóját találjuk. A Királyrévben október 1-jén megrendezendő Alma- és Kacsafesztiválra a község polgármestere hívja meg az érdeklődőket. A rendezvény teljes programja, valamit a királyrévi humorest és a zsigárdi Családi nap meghívója is itt található.

   A lap hasábjain bemutatkoznak a Szövetség párt vágsellyei járásbeli jelöltjei, akik az október 29-én, a helyhatósági választásokkal egyidőben megtartandó megyei önkormányzati választásokon kérik a választók bizalmát.

   A Helytörténet rovatban a felsőszeli Mária képről olvashatunk Papp György tollából.

   A Jogi rovatban JUDr. Bános Róbert a biztosítási csalások jogi következményeit elemzi.

   A Terra főzőcskében ezúttal is ízletes ételek receptjeit találjuk. A magyar rovásírásról szóló sorozatban Friedrich Klára rovásíráskutató a csíkrákosi műemléktemplom rovásírásos leleteit mutatja be. A bükki füvesember, Szabó Gyuri bácsi pedig a szurokfű áldásos hatásairól ír rovatában.  

 

   A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a www.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a www.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.

 


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  13/379 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat