Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  99/419 >>

TERRA Hírújság – 2022 februárja

19.2.2022 20:19

   A magyar kultúra napja alkalmából Galántán megrendezett országos ünnepélyről közöl tudósítást a lap, felsorolva a kitüntetetteket, és a felszólalók leglényegesebb gondolatit. Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnökének beszédét rövidített változatban olvashatják.

   A Helytörténeti rovatban a farkasdi tőkehúzás hagyományáról olvashatnak egy mai tőkehúzó beszámolójában. Itt közli a lap a nagyfödémesi Kálvária történetét bemutató írást is.

   A családok védelméről Baranyay Zsolt értekezik. A népszámlálás tanulságairól pedig Jóba Alajos gondolatait találjuk a lapban.

   A jogi rovat témája a Szociális Biztosító részéről nyújtandó segítség megtagadása, illetve az ügyfél igazáért folytatott eredményes jogi képviselet lehetőségei.

   A Könyvajánló rovatban a Diószegi Csemadok 70 éve címmel kiadott terjedelmes könyv ismertetőjét olvashatják.

   A farkasdi halászok szervezetének tevékenységéről képes beszámolóban számol be az újság.  Folytatódik Friedrich Klára rovásíráskutató rovata, aki ezúttal a székelyudvarhelyi Jézus kápolna rovásjeleivel foglalkozik. A Színes rovat oldalain a Ciklon rockegyüttesről olvashatunk, illetve a Gyógyító növények rovat első anyagát találjuk.

   A Főzőcskében Szabó Éva ismét saját, jól sikerült ételeinek receptjeit ajánlja.

   A Gyermekoldalakon mátyusföldi gyermekjátékokat és mondókákat találunk.

   A Programajánlóban a Cemadok csíksomlyói kirándulásának teljes műsorát, a Tompa Mihály Országos Szavalóverseny felhívását, és a Galántai Honismereti Múzeum Valentin-napi csalogatóját találjuk.

   A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a www.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a www.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  99/419 >>

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom