logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  261/450 >>

TERRA Hírújság – 2020 augusztusa

24.8.2020 21:16

   Ahogy minden mást is ezekben a hónapokban, a Terra Hírújság tartalmát is lényegesen befolyásolja a világjárvány. Az árnyékában megrendezett kisebb-nagyobb mátyusföldi rendezvényekről – táborokról, fesztiváloktól, kirándulásokról, megemlékezésekről - zsigárdi, felsőszeli, vágkirályfai, királyrévi, nagyfödémesi tudósítóink számolnak be.

   A lapban érdekes riportot találunk a királyrévi Agrostaar Kft., a vidék egyik legeredményesebb és állandóan megújulást kereső és találó mezőgazdasági vállalatának igazgatójával, Szikura Ferenc mérnökkel, valamint Nagy János kőfaragó vállalkozóval, aki történelmünk jelentős eseményeit megörökítő kőemlékek megújítását, renoválását tartja szakmája legszebb feladatának.

   A karantén alatt végzett közmunkákról Édes Ákos deáki református lelkipásztor írása szól. A zsigárdi közvilágítás teljes felújításáról pedig a Közélet rovat oldalain olvashatnak.

   Folytatódik Pék László rovata Nagyszombat és környéke múltjáról és jelenéről. További érdekes résszel folytatódik a Rovásírás iskola is – Friedrich Klára, rovásírás kutató rovata.

   Mit ettek a honfoglaló magyarok címmel Gaal Joska tartalmas és könnyed fejtegetését találjuk a Könyvajánló rovat oldalain.

   A lap közli négy alapiskolánk végzőseinek tablóit is.

   A Terra Főzőcske rovatban ezúttal édességek receptjeit találjuk, a Zenesarok oldalán pedig a Nádszegen megrendezett nagyszabású Retrofesztről olvashatnak részletesen.

   A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a www.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a www.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  261/450 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat