logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  63/456 >>

SEGITS MAGADON…

26.2.2023 11:01 | Jakócs Krisztina, polgármester

Két létesítmény összevonása Deákin

   A nehéz gazdasági helyzet ellenére településünk önkormányzata az elmúlt választási időszakban és jelenleg is igyekszik mindent megtenni a falu fejlődése érdekében. Ennek egyik bizonyítéka a község irányítása alá tartozó konyhák gazdaságos, biztonságos és minden egészségügyi elvárásnak megfelelő működtetésének megoldása.

   Az iskolakonyha teljes felújítására már megérett az idő, de az átalakítást és bővítést az is indokolta, hogy a nyugdíjasotthon épülete biztonsági szempontból veszélyessé vált, elodázhatatlanná vált az ott működő községi konyha helyzetének megoldása. Az önkormányzat döntése értelmében összevontuk a két létesítményt, a községi közkonyha megszűnt, az alapiskola épületegyüttesében található iskolakonyhát pedig átalakítottuk, felszereltük.

   A hitelből finanszírozott, több mint 280 ezer Eurós fejlesztés az iskolakonyha teljes felújítását, a villany-, víz- és szennyvízelvezető hálózatok cseréjét, a szociális helyiségek átépítését, a nyílászárók cseréjét, modern elszívó és levegőszűrő berendezések elhelyezését, teljesen új konyhai berendezések üzembe helyezését jelentette. Az ebédlő, az öltöző, a raktár- és a szociális helyiségek ugyancsak új berendezést kaptak.

   A legnagyobb költséget a konyha felszerelése jelentette. Az előírásoknak megfelelő konyhai berendezések és egyéb eszközök segítségével az összevont intézményben ma már 290 ebédet tudunk elkészíteni az óvodák és az iskola gyerekei számára, valamint megoldódott az üzemi és nyugdíjas-étkezés problémája is. Az ebédet bárki /nem csak nyugdíjas/ igényelheti.

   Az átépítés munkálatai 2022 tavaszán kezdődtek, a befejezés és átadás a világjárvány miatt fél évet csúszott. Az átalakítás terveit Löw Attila, tervezőmérnök készítette, az átépítést a Kango Kft. végezte. Jól végzett munkájukért köszönet jár, ahogy megbecsülést érdemelnek a két létesítmény vezetői és alkalmazottai is, akik az átépítés elnyúló időszaka alatt, a nehéz körülmények ellenére is jól végezték teendőiket.

   A jelenlegi, egyre romló gazdasági és létfenntartási nehézségek közepette az sem elhanyagolandó, hogy a konyhák összevonása jelentős energia és bérköltség megtakarítást is jelent a jövőben.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  63/456 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat