logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  230/413 >>

S T O P a hulladékégetőnek!

16.7.2020 19:42

   A víruson kívül két hulladékégető megépítése is fenyeget bennünket.

   Remélem, hogy ennek a cikknek a megjelenéséig már minden környékbeli lakos hallott a plazmaíves hulladékégetőről, amelyet egy beruházó Sókszelőce kataszteri területén, de a Vág-folyó jobb partján, Zsigárd és Farkasd határában tervez megépíteni.

   Az összes környező településvezetővel együtt tudjuk, hogy a „szemétprobléma” óriási gondot jelent, és előbb-utóbb, a hagyományos lerakatok megtelte után megoldást kell találnunk a hulladék feldolgozására, ám meg vagyunk győződve arról, hogy ez a beruházás nagyon veszélyes és nem megfelelő ahhoz, hogy ezt a problémát itt, helyben, a lehető legjobban orvosolni tudja.

   Nagyon sok érv szól a plazmatechnológiával működő égető ellen, köztük a hatalmas mennyiségű szemét szállítása és elhelyezése, de röviden csak annyit említenék, hogy ilyen típusú hulladékégető sehol a világon ilyen paraméterekkel nem működik, vagy ahol működött, tette azt nagyon rövid ideig, és mindig csőddel vagy üzemi balesettel - robbanással végződött. Az égetőnek óriási az energiafelhasználása, a szennyezés kockázata mellett a beruházás nagyon bizonytalan előnyöket mutat. Ezért tartottuk fontosnak, hogy az égető ellen petíciót indítsunk, illetve kérjük a lakosokat, hogy amikor a beruházás közmeghallgatására sor kerül falujukban, akkor a gyűlésre minél többen menjenek el, és bátran tegyék fel kérdéseiket a beruházóknak!

   Negyed, Farkasd, Zsigárd, Pered, Deáki és Szímő községek önkormányzatai egyhangúlag tiltakoznak a hulladékégető építése ellen. Kérjük az érintett településeink polgárait, aláírásukkal támogassák a megépítése ellene indított petíciót!

   A másik hulladékégetőt a Duslo vegyiüzemnél tervezik megépíteni. A rendelkezésre álló információkból tudjuk, hogy itt egy „klasszikus” hulladékégetőt szándékoznak létesíteni. Ilyen égetőből számtalan működik a világon, sok helyen közvetlenül a belvárosokban üzemeltetik. Természeten ennek az égetőnek is vannak emissziói, tehát ez is bizonyos szintű veszélyt jelenthet a környezetünkre, egészségünkre. Ez ellen az égető ellen információnk szerint Vágsellyén indítottak petíciót, amelyhez a városban szintén csatlakozni lehet.

 Agócs Kőrösi Ildikó, Pered község polgármestere,

   megyei képviselő


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  230/413 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat