logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  59/450 >>

Retrock Party Band - A dobos: Kovács László

28.1.2023 12:07 | eReS

   Egy éve a TERRA Hírújság Zenesarock rovatában egyenként bemutattuk Mátyusföld legmenőbb, élőben játszó rock zenekarának tagjait. A fölsorolásból kimaradt a dobos. Vászondi Sándor akkoriban már távozóban volt a zenekarból, egészségi okokból, és korára való tekintettel úgy döntött, abbahagyja az aktív zenélést. A zenekar új dobost keresett, aki bírja az iramot és beleáll a bandába. Jól sikerült a csere, az új dobos illik a koncepcióba, tovább dübörög a banda. Nézzük meg kiről van szó.

   Kovács Lászlóval peredi otthonában beszélgettem zenei pályafutásáról, hogy kezdődött, hova jutott. Első találkozása a zenével egy elfekvő tangóharmonika megszólaltatásával kezdődött. A harmonika ott porosodott valahol a sarokban, mikor az alig tizenéves Lacika a kezébe vette és megpróbálta megszólaltatni, és hallásból eljátszani az iskolai zeneórán tanult népdalokat. Egész jól kijöttek a dallamok az öreg harmonikából. Ezt látva, a rokonok szerint is, a gyereket okvetlen zeneiskolába kellett járatni. A vágselyei kultúrház zeneiskolájában Döme Ernő, a peredi prímás fia tanította meg a roma nóták dallamainak harmóniáira. Az alapiskolában pedig Kőrösi Nándor vezetésével megalakult a majdnem zenekarnak látszó első formáció.

   A Classic zenekarból lassan egy igazi lagzis-parti nőtt ki. A tűzoltószertári sok gyakorlás után komoly lakodalmas repertoárja lett a Classic bandnak. A fiúk felnőttek, az iskolai zenekar átalakult. Miután meghalt a dobos, Kovács László ült le a dobokhoz. Ekkor már Urban Ondrej szaxafonozott. A zenekarnak már külön énekese is volt. Mire Kovács Laci elvégezte az iskoláit, a jól menő zenekarból egy remek zongorista elvitte magával külföldre zenélni az ekkor már gyakorlott és jó dobost, Kovács Lacit. A Diamonds zenekarral /Virág Sándor-zongora, Vankó Apollónia-ének, Magyar Lóránt-gitár, Kovács László-dob/ jártak Németországban, Svájcban, Ausztriában stb. Szóval nyugaton, 7 évig. 2007-ben elegük lett a vendéglátóiparból, a Diamond kiégett. Ekkoriban Bacsó Mátyás énekes Máté Péter esteket adott. Az élőben előadott dalokhoz a zongorista mellett volt dobos Kovács Laci. Az Alma-Art polgári társulás, a gútai Zenei Színpad, és párhuzamosan egy lakodalmas zenekar a következő állomás. Vadkerti Imrével akkor alakult ki a szoros barátság, mikor az István a Király című rockopera dalaiból válogatott előadásoknál Laci ült dobokhoz. Azóta Vadkerti Imre zenekarának ő a hivatalos dobosa. Vadkerti Imrével a Kormorán együttesben is zenél, beugróként. A Kor-Zár zenekar fellépésein, a csatolt képen látható, ezt a csapatot láthatjuk a színpadon, a doboknál Kovács Lacival.  

   A 2021-21 es Covid pandémia alatt a zenekarok nyilvános fellépései szinte megszűntek. Ebben az időben találta meg újra Tóth Tomi a Retrock-band vezetője Kovács Lacit, akit már régebben is ismert, még a nyugati resti-zenélések idejéből. A zenekarban igazi örömzenét játszanak, a társaság jókedvű, kijönnek egymással. Lacinak ez nagyon megfelel. Stabil, állandó dobosa lett a zenekarnak. A hangtechnikusi hivatását is össze tudja hangolni a próbákkal, fellépésekkel. Munkahelye a Magyar Lovas Színház Komáromban. Itt hangtechnikus, a Retrock Party Bandban pedig dobos.

   Tartson ki sokáig a lendület!


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  59/450 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat