Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  38/356 >>

Nem új, újévi gondolatok

26.1.2022 11:55 | Jóba Alajos

Isten, áldd meg a magyart

Jó kedvvel, bőséggel,

Nyújts feléje védő kart

Ha küzd ellenséggel.

 

   Nemzeti imánktól megerősödve,veselkedjünk neki az új esztendőnek, mert valóban nagy szükség lesz hitünk felhajtó erejére, hogy zöldágra vergődjünk az ismét támadó ellenséggel – a járvánnyal. Az utcai filozófusok ideológiájával átitatott népesség, itt és odaát is úgy tesz, mintha az egykori egri várvédők kancsó bor mellett rájöttek volna, a törökveszély pedig féknyuszi /fake news/, vagyis álhír. Ennek következtében fele részük nem tüzelt volna a törökökre, nem öntött volna rájuk szurkot, forró- és szenteltvizet, nem küldte volna őket a félholdas menyországba. Dobó István is eldobta volna kardját, mikor az első lófarkas alakot meglátta a falon, gondolván – törökmézet hoz a fickó. Aztán isteni sugallatra mégis rájött volna, hogy az maga Jumurdzsák. És előrelátóan beoltatta volna népét a „Török áfium elleni orvossággal”.      Azóta sok szem futott le a harisnyákon, és senki sem kutatja, hány szem borókabo-gyó úszta meg a pálinkát, de azt igen, mi minden van a szérumban. Azt sem kutatja senki,vajon a pulykapástétomba beledarálták-e a madár „előbőrét”, vagy hogy is hívják azt. De célravezetőnek tartom, hogy a nép mindenképpen betekintést nyerjen az oltóanyag titkába, ne folyjon tovább a meddő találgatás. Íme, mit ír róla a szakirodalom: „ Miután a vírus patogén genomját szekvenálták, a létrejött szérum ilyen: Az alfavirális genom két leolvasó „keretre” (ORF) osztható: az első keret kódolja az RNS-függő RNS-polimerázt (replikázt),a második pedig a struktúrfehérjéket. Az önerősítő RNS-konstrukció esetén a struktúrfehérjét kódoló ORF helyén a választott antigén kerül beépítésre, míg a virális replikáz a konstrukt része marad, és az intracelluláris jelerősítésben vesz részt az immunizáció után“.

   Miután ez világossá vált, mindenki nyugodtan beoltathatja magát vele, és a szép, zsenge, orvosnövendék leánykákkal.

 

   Más téma: Az Árpádház 23 királyt adott a hazának, majd trónörökös sarjak hiányában jöttek a Přemysl-, Anjou-, Jagelló-féle vegyesházak, és 9 királyt adtak összesen. A Szapolyai-ház kettőt, Hunyadiak egyet. A többit a Habsburg-ház adta. A Magyar Királyság valódi átjáróház volt a történelem folyamán. A hadak jöttek-mentek, öltek, erőszakoltak, raboltak, mi meg csak hullottunk. Bevándorló ország lettünk ötszáz évvel ezelőtt, jött a szlovák, sváb, bajor, szász, román, horvát, szerb, no meg a galíciai. Ki meri azt mondani ránk, hogy nem vagyunk befogadó nép? Csak azt szeretnénk cserébe, gyalázkodás helyett, hogy mindenki mutasson nagyobb tiszteletet irántunk. A Habsburg-ház is megéri a pénzét, mert bensőségesen hozzácsatolt minket az Osztrák Császársághoz. Így lett nekünk ingyen császárunk, pedig dehogy vágytunk mi erre. Kossuthék korát megelőzően pedig Pest-Budán már nem volt sikkes magyarul beszélni, a lakosság nyelvet váltott, elnémetesedett. Később visszamagyarosodott, mert túlélő nemzet vagyunk. Lehet, hogy nekünk is sikerül túlélni magunkat itt, Felvidéken, ahogy elnézem a Szövetség tettrekész nagyágyúit.

 

   Megint más: Amerikában mostanában nagyban folyik a fehértelenítés, a dicső honatyák szobrainak döntögetése. Budapesten meg a „Magyar áfium elleni orvosság” beadatása. Jó példa erre a „ 24. hu” internetes „vicclap” egyik cikkje, amelyben híres királyunkat, Könyves Kálmánt cikizik – „bensőséges” hangnemben. Némi pozitív vonása elismerése mellett ez olvasható benne, piros nagy betűkkel: „ A turáni átok 1115-ig keserítette meg a király és az ország életét, mígnem Kálmán végzetes lépésre szánta el magát: öccsét, Álmost és annak fiát, Bélát megvakíttatta. Sőt, a Képes Krónika még szörnyűbb részlettel szolgál: Azt is meghagyta, hogy a kisded Bélát heréljék ki. De aki megvakította volna, félt Istentől és a királyi nem kihalásától: Kutyakölyköt herélt ki, annak heréit vitte a királynak. Testalkatára nézve hitvány volt, de ravasz és tanulékony, borzas, szőrös, vaksi, púpos, sánta is volt és selypített.“ /Egyszóval magyar volt. J. A./

   De Kálmán király másik oldala más forrásból így hangzik: ”Azonban politikája a középkorban igen felvilágosultnak számított, hírnevét emiatt még rosszakarói sem tudták teljesen elhalványítani. Mindemellett kiváló politikus és hadvezér volt, számtalan hadjáratot vezetett és nyert meg, emellett megszerezte a magyar királyságnak a horvát trónt, valamint Dalmáciát. A magyar történelem legerősebb államférfijai közé sorolhatjuk” Íme így áll össze a kép. Mi történne akkor, ha József Attilát nem műve alapján itélnénk meg, hanem azt helyeznénk előtérbe, hogy bolsevik volt, meg minden.

    A féligazságok azokat is beszennyezik, akik hazudják őket.


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  38/356 >>

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom