logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
+
+<<  27/61 >>

Miért vállaltam a jelölést!

10.9.2017 11:19

   A Magyar Közösség Pártja vágsellyei járási konferenciája négy személyt jelölt Nyitra Megye Önkormányzatába a következő választási időszakra. Mos kettőjüktől kérdeztük, miért vállalták a jelölést, a megmérettetést a 2017. november 4-én sorra kerülő megyei választásokon.

   Jancsó István, mérnök - Negyed

Jancsó István   Mindenekelőtt köszönöm a bizalmat, amit az MKP több alapszervezete, a járási elnökség és a jelölő konferencia jelölésemmel kinyilvánított. A megyei önkormányzatban a három választási időszakban végzett tevékenységem elismerésének érzem.

   Állítom, hogy a fiatalos lendületre, az új ötletekre, új emberekre a politikának ezen a szintjén ismindig szükség van. Bízok abban, hogy az őszi választásokat követően sok tehetséges, tenni akaró fiatal dolgozik majd a megye önkormányzatában. Emellett ugyanolyan fontosnak tartom a tapasztalatot. A megye irányítási rendszerének, mindennapi működésének, a megyei hivatal személyi összetételének ismeretét.A törvényben rögzített jogkörök ismeretén kívül a régóta megoldatlan problémák és a folyamatosan felmerülő újabb és újabb kihívásokkezelését úgy, hogy a megye jogkörébe tartozó intézmények fenntartására,az közutakra, a kultúrára, az iskolaügyre biztosított pénzből a Vágsellyei járás közvetve arányosan, fontossági sorrendben részesüljön.

   A jól végzett munkához alaposan ismerni kell járásunk, vidékünk problémáit, az emberek véleményét, igényeit, jó kapcsolatban lenni a települések, intézmények, járási állami szervek vezetőivel, irányítóival. Negyed község polgármestereként ez munkámból adódik. Ugyanakkor aranyat ér, ha a megválasztott képviselő a megyei önkormányzat tagjaival jó viszonyban van. Világosan megfogalmazza céljait és nézeteit, keresi a kompromisszumot, a lehető legjobb megoldást úgy, hogy meg nem alkuszik, nem felejti el, ki választotta és kinek az érdekeit képviseli a megye önkormányzatában. Számomra ez a természetes.

   Mindezek mellett azért is vállaltam a jelölést, mert több folyamatban lévő, járásunkat is érintő fontos projekt kidolgozásában, jóváhagyásában vettem részt, és amelyek megvalósításánál is szeretnék ott lenni.

   Vallom, hogy elvégzett munkája után mindenki megérdemli, hogy méltó életfeltételek között, biztonságban éljen családjával, közösségével együtt. Ennek biztosítása a célom falumban és régiónkban.

   Baros Róbert, mérnök - Deáki

Baros Róbert

   Világéletemben aktív ember voltam, és nem áll tőlem távol az aktív közéleti szerepvállalás sem, mindig szívemen viseltem közösségünk sorsát és alehetőségekhez mérten igyekeztem tenni érte. Azt gondolom, hogy megyei szinten is van mód tenni közösségünkért, hiszen a kerületi önkormányzatokhoz fontos – az emberek mindennapi életére is hatással bíró – hatáskörök tartoznak.Egészségügy, iskolaügy, az utak állapota, hogy csak néhányat említsek. És nekünk minden alkalmat meg kell ragadnunk, hogy javítsuk, előremozdítsukaz itt élő emberek helyzetét, ez alól a megye, a megyei önkormányzat sem kivétel.Nem szabad lebecsülni, ott is tevékenynek kell lennünk. Ezért döntöttem úgy, hogy megméretettem magam.

   A Galántai Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatójaként több mint tíz évet foglalkoztam régiófejlesztéssel, ésismerve a térség adottságait, hiányosságait, kitörési pontjait, elmondható: a régiónk többet érdemel, több és nagyobb lehetőség rejlik benne, mint amit jelenleg kihasznál. Tudatosítani kell azonban, hogy csak akkor tudunk beleszólni, sőt aktívan alakítani a történéseket, ha ott vagyunk, és kellő súllyal, erővel és határozottsággal lépünk fel. Azt is látni kell, hogy közösségünkért csak azok fogják „odatenni” magukat, akik itt élnek, és itt is képzelik el jövőjüket. Naivság abban bízni, hogy egy a megye északi részéről származó képviselő ugyanúgy szívén fogja viselni az itt élők sorsát, mint annak a régióét, ahol él. Mindezt szem előtt tartva, elengedhetetlen látom, hogy járásunk is kellő súllyal, méltó módon reprezentálja magát a megyei parlamentben, hogy ott legyünk a fontos döntések meghozatalánál.

   Engem minden ide köt. Itt élek, ide tartozom. Nem mindegy számomra, hogy alakul községem, és a tágabb szülőföldem helyzete, jövője. Hiszem, hogy ha akarunk, tudunk tenni érte. Ragaszkodnunk kell ugyanakkor az igazi értékeinkhez, amita család, magyarságunk, kultúránk éshitünk képvisel.Ragaszkodni hozzá, tíz körömmel. Hiszem és vallom, hogy mindig van mód, van lehetőség tenni magunkért. Ehhez bátorság és hit kell. Bátorság kell ahhoz, hogy felvállaljuk azt, amiben hiszünk. Felvállalni és cselekedni, tenni érte. Ez nem mindig egyszerű, sőt leggyakrabban nagyon is nehéz, és ha megyei önkormányzatrólbeszélünk, akkor ez különösen érvényes Nyitra megyére.

   A helyi alapiskola mellett működő szülői munkaközösség elnöke vagyok immár negyedik éve, e mellett a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége Országos Tanácsának is tagja vagyok, így az iskolaügy nem épp rózsás helyzetébe is van belelátásom. Ezen a téren is sok tenni való, sok elvégezendő feladat vár az új megyei képviseletre. További terület, amelyet a megyei önkormányzatba való bekerülés esetén szeretném segíteni, a helyi és regionális, értékeket vállaló és képviselőtársadalmi szervezetek, szerveződések munkájának támogatása. Azt gondolom ugyanis, hogyépp őkfejlődésünk meghatározó letéteményesei és biztosítékai. E mellett, hívő emberként és a Deáki Református Egyházközösség gondnokaként a helyi egyházközösségek támogatását és segítését is fontosnak tartom, hiszen azokösszetartó, megtartó erejére megmaradásunk és gyarapodásunk terén is egyre jelentősebb szerep hárul.

   A megyei parlamentbe való bejutás esetén az MKP képviselőcsoportja tagjaként szeretném képességeim és legjobb tudásom szerint végezni a munkámat, segíti az itt élők helyzetét. Nehéz, de nem lehetetlen feladat vár ránk. Van mit tenni. Bátorság, erő és hit kell hozzá.

 


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  27/61 >>Támogatók – Partnerek


Menü
+
+
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ