logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
+
+
<<  47/102 >>

Megjelent a TERRA Hírújság áprilisi száma (2018)

10.4.2018 12:23

   Események sora Mátyusföldön

   Többek között társadalmi szervezetek, települések, intézmények márciusi rendezvényeiről számol be áprilisi kiadásában a mátyusföldi havilap, elsősorban az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából rendezettekről. Királyrév, Zsigárd, Deáki, Felsőszeli, Hidaskürt, Nagyfödémes, Sókszelőce, Alsószeli, Galánta települések rendezvényeiről olvashatnak részletes tudósításokat.

   A havilap közli a Tompa Mihály Vers- és prózamondó verseny járási fordulói és az országos elődöntő eredményeit is, illetve a Csemadok búcsi munkaértekezletéről szóló beszámolót. Bárdos Gyulának, a Csemadok országos elnökének Szabó Rezső munkásságát méltató nekrológja is olvasható a lapban.

   A programajánló oldalain a Csemadok bosznia-hercegovinai útjának részletes programja, a Csillagoknak teremtője országos népdalverseny, és egy farkasdi fotópályázat felhívása szerepelnek. Mellettük a Dunaszerdahelyen megrendezendő Nazareth és Republic koncert, illetve a Hazajáró szerkesztőivel tervezett nagyfödémesi beszélgetés meghívóját, az esztrádcsoportok területi seregszemléjének programját, és az Ifjú Szivek Táncszínház vágsellyei előadásának meghívóját is közli a lap.

   A Megbecsültek Társaságának márciusi tevékenységéről és áprilisi terveiről a Szervezetek rovatban olvashatnak részletesebben.

   Folytatódik Friedrich Klára rovásíráskutató a felvidéki rovásemlékeket bemutató sorozata, illetve Pék László helytörténeti sorozata, amely Mátyusföld történelmi és kulturális emlékeit ismerteti.

   Az AB vitamincsoport jelentőségéről az orvos, a régi épületek kataszteri bejegyzéséről a jogász értekeznek írásaikban.

   A mátyusföldi könyveket bemutató rovatban most a Hagyományos alsószeli receptek című kiadványt ismerhetik meg a lapot olvasók. A Főzőcske, a Gyermekoldal, a Színes- és Sportoldal anyagai is számos érdekes írást, információt tartalmaznak.

 

   A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a www.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a www.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  47/102 >>Támogatók – Partnerek


Menü
+
+
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ