logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
+
+
<<  39/105 >>

Lucifer és az angyalok hangja

24.6.2018 18:13 | eReS

   Örök erkölcsi dilemma az, hogy miképp ítéljük meg a tudást, a kimagasló tehetséget, az alkotói ihletet és előadói kiválóságot akkor, amikor az azt megtestesítő ember gyarlósága és bűne nyilvánvaló. Erre próbál választ találni egy színházi előadás, kontrasztba állítva közismert pop-rock sztárok sikereit és magánéletét.

   A „Lucifer és az angyalok hangja“ zenés darab, virtuális szereplőkre és zenekarra. A már korábban lapunkban bemutatott Deja Vu zenekar dobosa, Strieženec Alex a szerzője, rendezője és egyben szereplője is a Nádszegen 2018. május 20-án bemutatott műnek. A zenekar: Strieženec Alex - dobok, Kaník Tibor – gitár, Konrád József – basszusgitár, Koczkás Dominika – ének. A szereplők: az Úr és az ördög. Akikről szól: Janis Joplin-tól Princen át John Lennonig a teljesség igénye nélkül, mindenkiről, aki a zenében nagyot alkotott, de megnyilatkozásaiban és magatartásában megkérdőjelezhető. A jó zene „szó nélküli imádság“ az Úrhoz, mondja a darab, de megbocsátható-e minden más  gyengeség? Ezt kéri számon Lucifer, amikor rámutat a zenészek erkölcsi fertőben élt életére és istenkáromló szavaira. Lucifer szerepében Scheer Gábor profihoz méltó módon győzi meg a közönséget igazáról, hogy az ilyen a pokolra való. Viszont megszólal a zenekar, az ének, elhangzanak a dalok, és a hallgatók igazat adnak az Úrnak, aki megbocsát.

   A végén állva tapsolt és köszönte meg a közönség az előadást. Annak ellenére, hogy nem volt teltház, aki ott volt, korra való tekintet nélkül jól érezte magát, és egyértelmű a visszhang: Megérte eljönni! Mindenkinek csak ajánlani tudom, ha módja lesz rá, menjen el, és nézze meg ezt a felvidéki, értéket teremtő, egyedi zeneszínházi darabot.


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  39/105 >>Támogatók – Partnerek


Menü
+
+
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ