logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  142/456 >>

Kedves Olvasó!

24.1.2022 19:57 | Forró Krisztián, a Szövetség-Aliancia elnöke

   Érzelmekkel, érzésekkel vegyes év van mögöttünk. Egy évvel ezelőtt tele voltunk bizakodással, hogy a 2021-es év más lesz. Szabadabb, biztonságosabb, mosolygósabb.

   Csalódnunk kellett. Folytatódtak a korlátozások, a kaotikus kommunikáció a központi kormány részéről, a bizonytalanság érzése, amit az állandóan változó intézkedések sora csak tovább fokozott.

   Hiányoznak a kedves családi vagy baráti összejövetelek. Szeretnénk újra bátran megölelni, magunkhoz szorítani a számunkra kedves embereket. Szeretnénk mosolyogva, aggodalom nélkül kezet rázni emberekkel. Szeretnénk új kapcsolatokat létesíteni, és ápolni a meglévőket. Újra szeretnénk szabadon élvezni a családi összejöveteleket, keresztelőket, esküvőket, szalagavatókat, ballagásokat. Szeretnénk, ha az év végén már csak emlékként gondolnánk a járványra.

   Mindemellett biztos vagyok benne, hogy mindenki számára voltak szép pillanatai is az előző évnek. Nálunk, a Megbecsültek Társaságánál is egy rövid időre visszatért az élet. Szépkorú barátaink részére ismét szervezhettünk rendezvényeket. Jó volt ismét találkozni velük, beszélgetni egy-egy rendezvényen. Megtudni, ki hogyan éli meg a történéseket, és bizony nem egyszer a szomorú hírekkel szembesülni. Bízom benne, hogy az új évben a rendezvények száma nőni fog, és tagjainknak ismét csillogást hozunk a szemükbe, és örömteli pillanatokat az életükbe.

   Amikor az évet értékelem, nem hagyhatom ki az elmúlt év legnagyobb sikerét a felvidéki magyarság szempontjából. A közösségünkön belüli több mint tíz éves szembenállás után az MKP, a Híd és az Összefogás pártok egyesültek, és létre jött a Szövetség. A Szövetség elnökeként tudatosítom, hogy ez az egyesülés nem csupán háromszereplős. Ennek a Szövetségnek a legfontosabb tagja a Szlovákiában élő magyarság. Önök! Önök nélkül nem lehet sikeres. Éppen ezért azon dolgozunk, hogy a közösségünk illetve az általunk lakott régiókat a lehető leghatékonyabban képviseljük.

   A három hónap alatt, mióta megalakultunk, számos eredményt tudtunk felmutatni. Aláírást kezdeményeztünk a dél- és kelet-szlovákiai kórházak megmentéséért, minek köszönhetően a rimaszombati kórház újabb pavilonnal bővülhet. Sikeres aláírásgyűjtést szerveztünk a besztercebányai kerületi bíróság megszüntetése ellen. Szakembereink és jogászaink munkájának köszönhetően egy olyan törvény született, aminek köszönhetően az új évtől kezdődően magyar nyelvű útjelző táblák kerülhetnek ki. Módosítási javaslatunknak köszönhetően a médiatörvény elfogadása újabb előrelépést jelent közösségünk számára.

   A népszámlálás valamennyi adata január közepén kerül a nyilvánosságra, viszont az eddigi eredmények alapján úgy tűnik, a népességalakulási számok közösségünk számára nagyon kedvezőtlenek. Éppen ezért a családok támogatására nagyon nagy hangsúlyt kívánunk helyezni. A kis- és középvállalkozók helyzete a járványnak köszönhetően szintén bizonytalan, velük is kiemelten kívánunk foglalkozni. Nem feledkezhetünk meg a környezetvédelemről sem. Az általunk lakott régiókban vannak a legnagyobb ivóvízkészletek, a leggazdagabb termőföldek, nem hagyhatjuk, hogy a modern kor áldozatává váljanak, veszélyeztetve ezáltal régióinkat, az ország lakosságát.

   Hiszem, hogy tennivalókból, kihívásokból a következő év is bővelkedni fog. A 2022-es nagy kihívása lesz  a megyei és a helyhatósági választás. Fontos, hogy közösségünk jó eredményt érjen el, hiszen az erős regionális szintű képviselet segítheti megmaradásunkat és gyarapodásunkat. Nagyon fontos az eredményes parlamenti választás szempontjából, ami kulcsfontosságú ahhoz, hogy olyan törvények szülessenek, amivel közösségünk és az általunk lakott régiók erősödjenek, fejlődjenek.

   Kedves olvasó! Azt kívánom az új esztendőben, hogy az új évi fogadalmai beteljesedjenek. A kitűzött céljaihoz kívánok nagyon sok erőt, egészséget, és kitartást! Hiszem, hogy önnel szövetségben közösségünk ismét felemelkedés útjára állhat, amire nagyon nagy szüksége van.


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  142/456 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat