logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
+
+
<<  60/113 >>

Deja Vu - Nádszegen

27.3.2018 09:08 | eReS

   Mintha már láttam volna, hallottam valahol, ott voltam, éreztem és átéltem már egyszer, valamikor. Ezt jelenti a Deja Vu /dezsavű/ francia kifejezés.

   2018. január 19-én Deja Vu klubest volt Nádszegen, a helyi Csemadok szervezésében a magyar kultúra napja tiszteletére, az évzáró taggyűlés záróprogramjaként. A zenekar a zenéhez görbe tükröt is hozott - a V4-es országok zenei karikatúráinak legjobbjaiból. A „Zene görbe tükörben“ című rajzkiállítás még megtekinthető a kultúrházban.

   Strieženec Alex a zenekarvezető dobos nem mai gyerek a hazai könnyűzenében. Szakkönyvet írt a dobolásról, kisregényt a nyugatra kijutott zenész sorsról. Kiadta összegyűjtött történeteit zenekarokról, zenészekről „Mi muzsikus lelkek” címen.  A Deja Vu zenéje a klasszikus blues és jazz ötvözete. Nagyszerűen eljátszott klasszikus számok a rockblues világából. A hely és az alkalom kedvéért a zenekar a közönség nagy örömére magyar népdalokat is eljátszottak jazzes feldolgozásban. Ez igazán jól sikerült. Akik profi módon játszanak a zenekarban: Striežec Alex – dob, Konrád József – basszus, Kaník Tibor – gitár. Az énekes, Koczkás Mónika fiatal kora ellenére nem lógott ki a sorból, aminek ékes bizonyítéka, hogy komoly énektudást igénylő Prince számot is elénekelt.

    Az est vendége volt Német Imre énekes is, aki kedvenc dalaiból adott elő válogatást és a rögtönzött kvíz keretében megajándékozta a nyertes jelenlevőket lemezeivel. Kár, hogy a Deja Vu nem hozott CD-t.  Reméljük, a somorjai zenészek legalább olyan jól éreztél magukat ezen az estén mint mi, akik hallgattuk a jazz zenét. A zenekart újra látjuk majd Nádszegen 2018. április 15-én, amikor a „Lucifer és az angyalok” című zenés darab előadásán.

   A rovatban továbbra is szeretnénk a régebbi  és mai  magyar mátyusföldi amatőr rockzenekarokat bemutatni,  a helyi zenei történésekről hírt adni. Szívesen látunk ehhez az olvasóktól anyagot,  fotókat, megjelent írásokat , korabeli plakátokat , történeteket, kedves dolgokra  és élményekre való visszaemlékezést. Leveleiket  a zenesarock@centrum.sk címre vagy a szerkesztőségbe kérjük .


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  60/113 >>Támogatók – Partnerek


Menü
+
+
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ