logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  150/398 >>

Csendesen emlékeztünk

21.4.2021 19:32

   Az ünnepet nem feledve koszorúztunk Deákin

   Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 183. évfordulóján a korlátozások miatt sajnos immáron 2. éve hangos ünneplés és nagy tömeg nélkül zajlott a koszorúzás Deákin is, hiszen a tavalyi évhez hasonlóan a helyi-, a járási-szervezetek, a politikai pártok képviseletei, ill. a környező polgármesterek idén sem jelenhettek meg az előző években megszokott hagyományos emlékezésünkön, koszorúzásunkon.

   A helyi református gyülekezet nevében azonban Nt. Édes Ákos és Nt. Édes Réka lelkipásztorok, valamint Id. Tok László gondnok is koszorúztak, Deáki Község Önkormányzata nevében pedig Ing. Jakócs Krisztina polgármester-asszony emlékezett 1-1 koszorúval.

   Március 15-én du. 13:00-kor a református templom előtti Kálvin-téren található Hősök-szobránál és a templom külső falán elhelyezett II. Világháborús emlékműnél kegyeletteljes tisztelettel emlékezve helyeztük így el koszorúinkat, s csendes főhajtással tisztelegtünk az egykor hősi halált halt bátor hazafiak előtt.

   Hisszük, hogy ha testben nem is, de lélekben annál többen velünk voltak és otthonaikban is tisztelettel emlékeztek magyar népünk és nemzetünk ama időszakáról, amikor elkezdődött az a folyamat, melynek következményeként Magyarország végül megszűnt a Habsburg uralom alá tartozni és testet öltött a „Szabadság, egyenlőség, testvériség“ eszméje magyar honban is.

   A nap folyamán a gyülekezet tagjai közül még sokan érkeztek 1-1 szál vagy csokor virággal, ill. koszorúval is, hogy leróják kegyeletüket és híven  emlékezzenek.

   Bizakodóan várjuk a jövő esztendő tavaszát és jó reménységgel vagyunk afelől, hogy legközelebb már ismét a gyülekezet ünneplő közösségével együtt emlékezhetünk és zenghetjük Nemzeti imánkat, a magyar Himnusz-t. „Isten, áldd meg a magyart!“

Nt. Édes Ákos lp.

 

Pered

     

 

   Feketenyéken az iskola, óvoda és községi hivatal közösen emlékezett meg a 1848-as forradalomról megemlékezéséről. A koszorút az emlékműnél  a polgármester asszony és az iskola igazgatója a kisdiákokkal együtt helyezték el. A Csemadok Feketenyéki Alapszervezete nevében a kitelepíttek emlékműnél helyezték el a kegyelet mécseseit.

 

TISZTELET  A  BÁTRAKNAK !

   A magyarság legszebb és legszentebb ünnepén, március 15-én az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztünk Vízkeleten.

   A járvány miatt ebben az évben is elmaradtak a közösségben zajló megemlékezések. Hétfőn, az ünnep napján, a szigorú járványügyi szabályokat betartva Vízkelet Község Önkormányzatának, valamint a Csemadok és az MKP helyi alapszervezeteinek  képviselői koszorút helyeztek el és mécsest gyújtottak a kultúrház előtti kopjafánál.

   Az ünnepi beszédek helyett egy néma főhajtással lélekben emlékeztünk azokra a hősökre, akik életüket áldozták a magyar szabadságért. Mi, vízkeletiek, így tisztelegtünk  a  szabadságharc hőseinek emléke előtt.

   ,,Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn.”

                                                                                                                               Kozma Géza


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  150/398 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat