logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  12/40 >>

Könyvbemutató Tósnyárasdon

24.3.2019 19:13 | Varga László helytörténész

   2019. február 23-án (szombaton) mutatták be Tósnyárasdon a helyi kultúrházban, Mátyusföldről Baranyába (Tósnyárasd és Mindszentgodisa fél évszázados barátsága) című könyvemet A kiadványt Tósnyárasd és a magyarországi Mindszentgondisa önkormányzata jelentette meg a Kult Minor Alapítvány támogatásával. A könyv a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet keretén belül működő Gyurcsó István Alapítvány 76. könyve volt.

   Az ünnepi eseményen nagyszámú érdeklődő, köztük számos mindszentgodisai lakos és vendég jelent meg. Köztük a SZK Kulturális Minisztériumának államtitkára, Rigó Konrád, a Csemadok OT alelnöke Mézes Rudolf, Huszár László a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet igazgatója, Megyeri Vilmos Mindszentgodisa település polgármestere, valamit a környező települések polgármesterei.    

   Az ünnepi rendezvény kezdetén megkoszorúzta a tósnyárasdi és mindszentgodisai polgármester, a tósnyárasdi hivatal előtti emléktáblát, majd a Csemadok Felsőszeli citerazenekara köszöntötte a jelenlévőket.

   A könyvet magam mutattam be. Elmondtam, hogy a kiadvány két fő részre osztható. Az első részben, amelynek címe Mátyusföldről Baranyába, a tósnyárasdi lakosság kitelepítésének történetét dolgoztam fel. A második részben bemutatattam a Baranya megyei Mindszentgodisa települését és az ottani sváb lakosság meghurcoltatását. Ebben a fejezetben dolgoztam fel az 1965-ben kezdődő és napjainkig tartó, példa-mutató baráti kapcsolat történetét Tósnyárasd és Mindszentgodisa települések között                                    

   A könyvet a vendégek közül is többen, így Rigó Konrád államtitkár, Megyeri Vilmos polgármester, valamint Lancz István Nagymácséd polgármestere, Mgr. Csady Zsuzsanna a Most-Híd párt járási elnöknője és Szilvási Zoltán polgármester is méltatta.

   Tósnyárasd polgármesterének meghatározó szerepe volt a kiadvány megjelentetésében csakúgy mint ünnepélyes keretek között lebonyolított könyvbemutató sikerében. A könyvbemutatót követően számos jelenlévő dedikáltatta könyvét majd a jelenlévők egy közös vacsorán szórakoztak.                    

   A több mint 200 oldalas kiadvány, ami számos történelmi forrás-anyagot tartalmaz, ajánlom minden történelmi múltunk iránt érdeklődő polgárnak. A könyv a tósnyárasdi hivatalban szerezhető be.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  12/40 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat