logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  79/80 >>

Jakubecz Márta: Cincogi és cimborái

15.3.2017 15:28 | Jakubecz Márta

   Az anyaországban is hódító útjára indult a szerző mesekönyve: a Korda Kiadónál Kecskeméten karácsony előtt jelent meg a trilógia első két részének átdolgozott kiadása Fekete Hajnal illusztrációival, a fenti címmel és találó alcímmel. A könyv szerkesztője Somfai Boglárka, s Magyarországon már forgalmazzák is a mesét. Ez az író nyolcadik könyve.

   A szerző eme új kötete két részből áll: A jóság felfedezése és Örömnapok.

   Az állatmese főhőse Cincogi, a különös, kíváncsi, az emberek nyelvét is értő szeleburdi kisegér, aki az első részben felfedezőutakra jár. Éppen olyan huncut, mint az embergyerekek. Az ő világukat megismerve rádöbben, hogy jónak lenni érdemes. Az erdei iskolában, melyet a templomban lakó bölcs hangyával nyitnak, megismertetik az apró erdei állatokat a legfontosabb tudnivalókkal. Iskolájukban a különféle tantárgyak mellett hittan is van. A jólelkű, barátságos kisegér mindenkit bátran megszólít, mindenhová ügyesen bejut: körülnéz, kérdez, tanul, megfigyel, mint egy érdeklődő, befogadó és az élet értelmét őszintén kereső gyermek.

   Az „Örömnapok” rész a legszebb ünnepeket és időszakokat viszi közelebb a gyermekekhez az állattörténeteken keresztül. Az örömnapokat adventtől adventig építi fel a mesekönyv, ilyen a karácsony, a húsvét, továbbá az egyes időszakok, mint a farsang, a húsvéti szent három nap stb.

   A cselekmény nagyrészt az erdőben, a templomban, a plébánián és Cincogi otthonában, Cin-Cin mama egérlakásában játszódik. A történetből nem maradhatott ki Cinka, az egérfiú igaz szerelme, akivel Cincogi sok örömöt él át. László atya, a falu közkedvelt plébánosa télvíz idejére a plébánia raktárába fogadja be kis kedvenceit (no persze azért Cincogi kérésének a nagyobb méretű erdei állatokat illetően nem enged, nekik az erdőben kell télen maradniuk). A pap jóságát és tevékenységét látván az állatkák nagyon megváltoznak. Sokféle templomi szertartásba betekintést nyernek, amilyen például a keresztelő vagy az esküvő.

   Ez a vallásos mesekönyv a gyermekek számára szórakoztató, egyben pedig tanítómeseként szolgáló – hittani ismereteket tartalmazó - történet.

   A mesekönyv rámutat az Isten teremtette természet szépségére és harmóniájára, az ezeréves keresztény ünnepek, a templomi szertartások erejére, a hit felemelő voltára. Az állatkák az emberek világát szemlélvén rádöbbennek arra, hogy legfontosabb érték az életben a szeretet és a jóság.

   A szerző a Felvidéken már sikert aratott e mesével, s most – hogy Magyarországon is napvilágot látott a mesetrilógia első két része egy kötetben - remélhetőleg az anyaországi kisgyermekek tetszését is elnyeri.

   A meseköny új kiadása a szerzőnél is megrendelhető dedikálva az alábbi telefonszámon:0907876074 vagy a jakubeczm@gmail.com címen. (Ára: 7 euró)


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  79/80 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat