logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  22/265 >>

XXI. Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűverseny

3.1.2023 16:34 | Futó Mária

   Galánta 2022. november 18-án immár huszonegyedik alkalommal adott otthont a Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűversenynek, mely a pandémia viszontagságai után végre normális körülmények között zajlott.

   A magyarországi versenyzők már egy nappal a rendezvény előtt megérkeztek hozzánk, a helyszín megtekintése és a próbák után az Esterházy kastélyban meglepetéskoncert várta őket. A kastély felújított északi tornyának koncerttermében a Pusztafödémesen született hegedűvirtuóz, Lavotta János halálának bicentenáriuma alkalmából hegedűestre került sor a Lavotta Kamarazenekar tagjai, Dombóvári János és Novák-Tóth Györgyi közreműködésével. Ezután a versenyzők és kísérőik a szálláshelyükön pihenték ki a hosszú út fáradalmait, hogy másnap reggel frissen, felkészülten léphessenek a pódiumra.

   Pénteken a kultúrházban az ünnepélyes megnyitó után 21 versenyző mérettette meg magát három kategóriában. Voltak itt régebbről jól ismert, rutinos versenyzők, de olyanok is, akik először vettek részt ezen a versenyen, a színpadon azonban csupa magabiztos, felkészült fiút és lányt láthattunk. A zömben külföldi szaktekintélyekből álló zsűri először a kötelező, majd a szabadon választott műveket hallgatta meg. A dolguk ezúttal sem volt egyszerű, de ha nehezen is, végül megszületett a döntés. A kis virtuózok a késő délutáni órákban gálaműsor keretében mutatkoztak be a közönségnek, ahol a Lavotta Kamarazenekar tagjai is felléptek. A gála ünnepélyes díjkiosztással, majd közös vacsorával ért véget.

   A távolabbról érkező versenyzők és kísérőik másnap kis kirándulás keretében megtekintették Galánta Kodály emlékhelyeit és városunk nevezetességeit.

   Eredmények:


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  22/265 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat