logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  29/254 >>

Peredi férfi daloskör

22.2.2022 20:38 | Mázsár László

A népdalban – hagyomány, a nemzet emlékezete cseng

   Ezt a gondolatot Barczi Tivadar, a Peredi Férfi Daloskör vezetője nemcsak vallja, de megvalósításáért lelkesen tetteket vonultat fel. Oroszlánrészt vállalt a férfikar létrehozásában, a dalkör támogatását illető kérdésekben folyamatosan együttműködik Pered Község Önkormányzatával. Ő szervezi a dalkör belső gördülékeny működését, előkészíti hazai fellépéseit, építi vendégszerepléseit. Nevéhez fűződik a regionális szintű Népdalkörök Peredi Fesztiváljának életre hívása is, amelynek II. évfolyama tavaly novemberben (a Covid világjárvány szorítása ellenére is) nagy sikerrel valósult meg.

   A dalkör vezetője nem titkolt büszkeséggel beszélt a tavaly elért újabb kiemelkedő nemzetközi sikerükről. November hatodikán a „Hagyományos régiók – régiók hagyománya” Kárpát-medencei XIII. Vass Lajos Népzenei Versenyen, Budapesten, a Csepeli Művelődési Központ színházteremben szerepelt „Peredi népdalcsokor” műsorszámával. Előadásukat a szakmai értékelő bizottság Kárpát-medencei szinten is a legmagasabb elismeréssel, a Vass Lajos-Nagydíjjal jutalmazta.

   A húsz tagot számláló, mindössze öt éves múlttal rendelkező férfikar számára az újabb Kárpát-medencei szintű csúcseredmény valóban a gyorsan ívelő, dinamikus szakmai fejlődésre utal. Eredményességüket egyebek mellett két körülmény mindenképpen pozitívan befolyásolta: egyrészt a kórus céltudatos, fejlődőképes, összetartó, a népzenét szerető és művelni akaró férfiak közösségévé érett össze. Másrészt, ívelő sikereiket nagymértékben felkészült karnagyuknak, a szlovákiai kórus mozgalom elismert szakemberének, a Csemadok Életmű-díjjal kitüntetett Jónás Katalin zenetanárnőnek köszönhetik.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  29/254 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat