logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  50/266 >>

Egy rendkívüli és különleges hegedűverseny Galántán

26.12.2021 10:41 | Keczeli-Mészáros Anna Borbála, Siklós

    Immár 10 évnél régebben veszünk részt meglehetősen népes csapattal Magyarország, Baranya megye Siklós városából a Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűversenyen Szlovákiában, mégpedig Galántán. Minden évben az éppen „aktuális”- és még versenyző korú növendékeim, szüleik és én is nagy izgalommal várjuk az indulás napját, pillanatát. Mindig november a rendezés hónapja, ezzel indítjuk az aktuális tanév „versenynaptárát”.

   Tavaly sajnos hiába vártuk, a pandémia miatt elmaradt.

   2021-ben, amikor megkaptuk a Csemadok felhívását a 20. jubileumi hegedűversenyre egységesen nagy volt az öröm. Igen ám, de idén is menetrendszerűen ősszel megérkezett ezúttal már a mutáns vírus, ami majdnem lehetetlenné tette a szervezőknek megtartani ezt a szép, jubileumi rendezvényt. Nem kevés nehezítő körülmény lépett fel számunkra is. November 2-án az Oktatási Hivatal kiadta a körlevelét, aminek köszönhetően az iskolák attól a naptól nem szervezhettek csoportos utazást sem itthon, sem külföldre. Ettől sem a szülők, sem a gyerekek, sem a hűséges zongorakísérőnk és én sem rettentünk meg. Szervezés kérdése volt az egész. A szülők önmaguk bevállalták mindnyájunk szállítását, csak végre már mehessenek és versenyezhessenek egy év kihagyás után gyermekeik.

   Igaz, a terveinkbe az élet alaposan közbe szólt, mert a felkészített 5 növendék közül az utazás napjára mindössze ketten „maradtak talpon”, a többi 3 gyerek betegség vagy éppen házi karantén miatt nem tudott velünk tartani. Pont azok a gyerekek, akiknek már nagyon, de nagyon hiányzott a versenyzés, azok kényszerültek az újabb hullám miatt fájó szívvel lemondani az utazásról, a versenyzés izgalmáról.

   Két egészen aprócska, de annál ügyesebb kis 8 éves leányka képviselte idén a szokásosnál „karcsúbb” siklósi küldöttséget. Nagy lelkesedéssel várták az indulást, de nem csak ők, hanem szüleik is. Teljesen el voltak ragadtatva a szervezők készségességétől, szeretetétől, amivel találkoztak éltükben első alkalommal, mi pedig (én és a zongorakísérőnk Agárdiné Hohmann Anette) kitörő örömmel üdvözöltük egymást Mézes Rudolffal és Csillával, akik még az utolsó pillanatban, amikor indulás előtt 12 órával karanténba került egyik növendékem, segítségünkre siettek.

   Szerény létszámmal sikerült lebonyolítani a rendezvényt, de ettől számunkra ugyanolyan fontos volt, mint mindig évekkel előtte is.

   A galántai látogatásunk végül nagyon szépre és emlékezetesre sikeredett. A két kicsi leány nagyon szépen hegedült és hazahoztunk a szép emlékeink mellett egy I. díjat Krutek Anna és egy II. díjat Vertike Anna Viola jóvoltából.

   Hálás köszönet a Csemadoknak, a szervezőknek, hogy ilyen különösen nehéz időkben, megfeszített erővel, nem kevés munka árán megszervezték és lebonyolították a mindannyiunk számára mély nyomokat hagyó rendhagyó hegedűversenyt.

   Mindnyájuknak a továbbiakban nagyon jó egészséget, kitartást kívánunk, szervezzenek még nagyon sok éven keresztül ilyen szép és nemes rendezvényt mindnyájunk örömére!

   Sok szeretettel a siklósi gyerekek és szülők nevében Zavagyákné Dolgos Éva, hegedűtanár

 

Őszinte köszönet

   10 éve, 2011-ben jártam első alkalommal Galántán, a Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűversenyen. Az a végtelen szeretet, amellyel fogadtak, megpecsételte azt az elköteleződést, melynek nyomán további öt alkalommal tértem vissza. Mind szakmailag, mind emberileg magas színvonalon folyó munka tanúja és élvezője, résztvevője lehettem hat alkalommal. Az idei gálakoncert meghívásnak nagyon megörültem, mert ugyan csak vendégként, de részt vehettem e magas színvonalú rendezvényen. Szívből remélem, hogy lesz még alkalmam Galántára látogatni és részt venni a Csemadok rendezvényén.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  50/266 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat