logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  33/451 >>

VIII. Tallósi séta a mellrák megelőzéséért

20.10.2022 20:18 | Kosár Margit

   A világban és Szlovákiában is minden évben az októberi hónap folyamán szentelnek nagyobb figyelmet a mellrák elleni küzdelemnek és annak megelőzésének. Szlovákiában a mellrák a leggyakoribb daganatos megbetegedés a nők körében. Évente 3.700 új esetet diagnosztizálnak országunkban.  Szlovákiában is egyre több multinacionális vállalat szervez saját égisze alatt különféle figyelemfelkeltő akciót ennek szellemében. Mi tallósiak 7 évvel ezelőtt elhatároztuk, hogy megszervezzük a mi kis sétánkat a  magunk örömére,  amely azóta is évente folyamatosan megvalósul. Mi a szeptemberi hónapra időzítjük, amikor még a napocska kellemesen simogatja az arcunkat, de a természet már kezdi felvenni színes ruháját. Idén 2022. szeptember 17-én került sor a VIII. tallósi sétára a mellrák megelőzéséért. Az úticélunk a Kis-Duna partján működő Malom Csárda volt. A résztvevők a községháza előtt gyülekeztek, ahol felkötötték karjukra a séta jelképét, a rózsaszín szalagot és beírták nevüket a község emlékkönyvébe. Nagy örömmel köszöntöttük az új résztvevőket és üdvözöltük a visszatérő sétatársainkat, akik az elmúlt évekhez hasonlóan nemcsak a Galántai és Vágsellyei járásból voltak, hanem a dunaszerdahelyi járásból is megtiszteltek minket a hölgyek részvételükkel. Szívmelegítő volt, mikor a Komárom járásbeli Szilas községből egy nagymama megérkezett az unokájával hogy együtt sétáljon velünk, mert fontosnak tartotta, hogy beszéljünk a betegség megelőzéséről.

   Egyórás sétánk végeztével a helyi Malom Csárda bőséges frissítővel és harapnivalóval vendégelte meg a több mint 80 fős társaságot. Ezúton is köszönjük.

  A séta idén is a helyi önkormányzat erkölcsi és anyagi támogatásával valósult meg.  


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  33/451 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat