logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  40/498 >>

Koszorúzás és ünnepi műsor Felsőszeliben

2.5.2023 10:08 | Jakubecz Márta

   A március 15-i megemlékezés a helybeli temetőben kezdődött, ahol Renczés Ágoston szavalata után a Rozmaring énekkar szerepelt Mészáros Magdolna irányításával. Végh Piroska konferált, Deák Béla ünnepi beszédet mondott. Majd a kopjafa megkoszorúzása következett.

   Ezután kezdődött a Széchenyi István Alapiskola műsora a kultúrházban. Először a Csalogány énekkart hallhatták. Hangszeren közreműködtek: Pónya Boglárka és Kontár Noémi. Az énekkar vezetője Lénárt Krisztina.

   Mivel az iskola szerves részét képezi a helyi óvoda is, ezért a műsorban a kis óvodások is felléptek. Előadásukat az óvoda pedagógusai: Hovorka Tünde, Andrikovics Tünde, Kontár Mária és Rehák Erika állították össze és tanították be.

   Utána László Ildikó igazgatónő mondott ünnepi beszédet.

   A tanulók minden évben nagy sikereket érnek el a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Versenyen. Az idén is többen továbbjutottak az országos elődöntőbe. A műsorban az ő sikeres produkcióik közül is hallható volt néhány. Felkészítőik Szalai Gyöngyi, Pónya Zsuzsanna és Morovics Ibolya voltak. Elsőként közülük Néma Noel szavalata hangzott el.

   Utána Jakubecz Orsolya irányításával a citerások szórakoztatták a közönséget. A zenekar tagjai Hlaváč Eszter, Szoják Emese, Sátor Brigitta és Németh Zsófia. Szólót énekelt Nagy Flóra és Szabó Noémi.

  Őket Blazsek Hanna sikeres kis prózamondó követte a színpadon.

   Ezután a felső tagozatos táncosokra, a Höcögőkre szegeződött a figyelem. A tánccsoport vezetője Molnár Beáta és Domján Máté Sándor.

   Az alsó tagozatos tanulók irodalmi színpadának kiindulópontja a '48-as szabadságharc volt, de gondolatok hangzottak el a hazáról, családról, összetartozásról is. Felkészítőjük Blazsek Beáta volt. Utánuk ismét egy országos elődöntőre készülő prózamondó lépett színpadra, Nagy Olivér, majd az alsó tagozatos Topogók szórakoztatták a közönséget. Az összeállítást Molnár Beáta és Domján Máté Sándor tanították be. Azután Pleva András Álmos prózamondó következett.

   A hagyományokhoz híven a műsort a felső tagozatosok irodalmi színpada zárta. Mint tudjuk, 200 éve született Petőfi Sándor. Műsorukkal elsősorban előtte tisztelegtek, hiszen az összeállításban az ő műveiből hangzottak el részletek. Az irodalmi színpad vezetője Nogely Mónika.

   A műsort Kontár Máté és Varga Alexa konferálták. Az ünnep a Himnusz eléneklésével zárult.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  40/498 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat