logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  44/451 >>

Bercsényisek avatása, Felsőszeli

28.8.2022 13:31 | Mészáros Magdolna

   Már javában tart a nyári szünet, de még érdemes egy kicsit visszapillantani az elmúlt tanév egyik kedves eseményére, a felfedezőcsapat új tagjainak avatására.

   Felsőszeliben a Széchenyi István Alapiskola és Óvoda mellett sokféle szakkör működött, ezek közül az egyik a Bercsényi Miklós Hagyományőrző Csapat. Egyszerűsített néven a felfedezők köre, melynek célja a történelem nagyjainak megismertetése játékos módon, illetve a szülőföld iránti szeretet elmélyítése. Ezen kívül a rovásírással is megismerkedhetnek az érdeklődők.

   Az új tanév elején nagy elánnal fogtak neki a gyerekek a foglalkozásoknak. A kényszerszünetek után minden tervet nem tudtak megvalósítani, azonban az új tagok avatását sikerült összehozni. Június utolsó hetében 11 tanuló tett ünnepélyes fogadalmat az iskola parkjában található kopjafa mellett. Az alsó tagozat osztályai és pedagógusai vettek részt a csapat szokásos ünnepén. A tanulók egyen trikójukban vonultak fel az iskola zászlajával és a Kossuth Lajos azt üzente… kezdetű dalt énekelve. A csapatvezető, Mészáros Magdolna elmondta az összejövetel célját és bemutatta az avatandókat. A rövid jellemzés után a gyerekek elmondták, számukra mi a legfontosabb, milyen irányban szeretnének tovább haladni. Legtöbben a természet és az állatok védelmét fogadták meg, de voltak, akik a család és az anyanyelv szeretetét helyezték előtérbe. A fogadalom elmondása után a kék nyakkendő felkötése és a csapatjelvény kitűzése került sorra. Majd a vezető gratulált nekik, hogy a Magyarország Felfedezői Szövetség felvidéki testvércsapatának tagjaivá váltak.

   Az ünnepség után egy közös kép készült, majd a növénykertben játékos feladatok várták a gyerekeket. Az ún. igric játék nagy népszerűségnek örvend, sajnos, az utóbbi időben erre nem volt lehetőség, ezért sokaknak újdonság volt. Négy állomáson mutatták meg ügyességüket, rátermettségüket. A képkirakós, a betűkeresés és a bajtárs mentése mellett a mákospogácsába rejtett feladat is jól sikerült. A játékok közben énekeltek is a gyerekek, tehát a hangulat is kitűnő volt. A felsőszeli csapat jól végezte munkáját, s reméljük, a sárospataki táborban is kamatoztatják majd tudásukat. Mindenkinek kellemes nyarat kívánok!


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  44/451 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat