logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  9/405 >>

Anyák napja a Felsőszeli Nyugdíjasok Klubjában

26.6.2022 08:40 | Mészáros Magdolna

   Felsőszeliben már 1979 óta működik a Nyugdíjasok Klubja a helyi községi hivatal támogatásával. Az eredeti elképzelés az akkori társadalmi viszonyok szerint az idősebb polgárok szabadidejének célirányos és hasznos kihasználására irányult. Társadalmi munkát végeztek, gyűlésekre jártak, de mindemellett kirándulásokat is szerveztek. A vasárnapi teadélutánok is közkedveltek voltak. Együttműködtek a helyi nemzeti bizottsággal, a szövetkezettel és a Jednota Fogyasztási Szövetkezettel.

   Az évek során a klubba járók létszáma csökkent, s a tevékenységük is változott. Deák Jusztina elnöknő évek óta összefogja a tagságot, a vezetőséggel közösen sok szép rendezvényt szerveznek. Gyakran besegítenek a Csemadok helyi szervezetének is. Főleg a néprajzi gyűjtésben, a mákos sütemények és kalácsok sütésénél, kiállítások megvalósításában lehet rájuk számítani. A vasárnapi klubdélutánok továbbra is működnek, ekkor beszélik meg a heti történéseket, s ilyenkor kovácsolnak újabb terveket. Az idei nagy kirándulás júniusban lesz, amikor két napra a Hortobágyra és Ópusztaszerre látogatnak el.

   Az egyik legszebb és legkedvesebb összejövetelük az anyák napja alkalmából történt. Az elnöknő köszöntötte a megjelenteket, valamennyiüknek jó erőt, egészséget kívánt, hogy még sokáig örülhessenek családjuknak, szeretteiknek. Majd Bordovács Jolán mindenkinek átnyújtott egy szál piros rózsát, mely a szeretetet jelképezi. A gazdagon terített asztalra a hölgyek saját készítésű süteményei, pogácsái is felkerültek. A kellemes délutánt énekkel fejezték be a felsőszeli nyugdíjasok.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  9/405 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat